More

    Zilele Casei Corpului Didactic: Educație fără frontiere la Pașcani – VIDEO

    Array

    Eveniment de amploare la Pașcani. Inspectori, profesori și directori din județul Iași dar și din Republica Moldova au participat la evenimentul dedicat lor și organizat de Casa Corpului Didactic, filiala Pașcani ce a purtat numele simbolic de “Educației fără frontiere” cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Pe lângă conferințe, dezbateri, premiere, oferte de formare și gânduri de mulțumire a fost făcut și vernisajul expozițiilor de pictură, sculptură, modelare lut sau origami.

    Ziua de 7 octombrie a fost dedicată învățământului din județul Iași. În sala de spectacole a Casei de Cultură “Mihail Sadovenu” și-au dat întâlnire cadre dicatice din România și Republica Moldova. La eveniment au participat și Camelia Gavrilă, inspectorul general al ISJ Iași, senatorul Varujan Vosganian, profesori universitari din Iași, alături de colaboratori ai Casei Corpului Didactic. Deschiderea a fost făcută de  grupul de dansatori ai instituției de cultură.

    Despre semnificația Zilei Internaționale a Educației a vorbit inspectorul general, profesorul Camelia Gavrilă. A menționat și despre întâlnirea de astăzi dar și despre ce strategii trebuie făcute pentru dezvoltarea armonioasă a elevului.

    Evenimentul de la Pașcani a purtat numele sugestiv “Educație fără frontiere”. Din program nu a lipsit predarea ștafetei profesorilor debutanți din partea pensionarilor, s-au oferit și scrisori de mulțumire dar și plachete, în semn de aprecierea pentru activitatea avută de-a lungul anilor.

    Tot astăzi a fost lansată și oferta de formare a Casei Corpului Didactic Iași.

    “La ora bilanțului” au fost și reprezentanții Clubului de dezbateri al elevilor din Pașcani – Narnia Debate.

    Unul dintre oaspeții de seamă al evenimentului desfășurat astăzi la Pașcani a fost a senatorul Varujan Vosganian care a povestit celor prezenți despre o întâmplare pe vrema când era ministru. Profesorul a vorbit și despre ce ar trebui făcut în învățământul românesc dar și despre nevoia unui profesor în viața unui copil, adult sau tânăr, în funcție de nivelul la care se află.

    O parte dintre invitați, de la directori și profesori universitari au transmis câte un mesaj profesorilor cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

    Menționăm că pe holul Casei de Cultură “Mihail Sadovenu” din Pașcani cei prezenți au putut admira cele peste o sută de obiecte și produse făcute de profesorii talentați din Municipiu și nu numai.

    Programul se va încheia sâmbătă, 8 octombrie cu un workshop la Casa Corpului Didactic din Pașcani, fosta școală din cartierul Fântânele.

    Ce părere ai?

    Related Articles

    Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

    Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

    Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

    Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

    Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

    Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

    INFOBIT - STIRILE ZILEI

    PULSUL ZILEI