21.9 C
Paşcani
joi, august 18, 2022
Array

Zile libere în 2017. Sunt mai multe ca anul trecut și ocazie bună de minivacanțe!

- Advertisement -

Zile libere în 2017. Sunt mai multe ca anul trecut și ocazie bună de minivacanțe!

 În 2017 vom avea, prin lege, 14 zile libere, cu două mai multe decât în 2016. Trei dintre ele sunt în weekend: 1 ianuarie, a doua zi de Paşte şi de Rusalii. După primele două zile libere din an, următoarea sărbătore legală este pe 24 ianuarie, când celebrăm Unirea Principatelor. Este primul an când nu se va lucra. Nu vom merge la serviciu nici pe 16 şi 17 aprilie, prima şi a doua zi de Paşte. Vom avea un weekend prelungit şi pe 1 mai, care pică luni.

Şi 1 iunie, Ziua Copilului, a fost declarată oficial zi liberă. Şi vom sta acasă pentru că pica într-o joi. O mini-vacanţă vom avea şi de Rusalii. A doua zi a sărbătorii este luni. Românii vor mai avea liber pe 15 august şi de Sfântul Andrei. Vom avea un sfârşit de săptămână prelungit de Ziua Naţională a României, care va fi vineri, şi de Crăciun, pe care îl vom sărbători luni şi marţi.

Potrivit Codului Muncii, salariaţii care lucrează în zilele de sărbătoare trebuie să primească fie bani în plus la salariu, fie zile libere în compensaţie. Oricum, suntem departe, de exemplu, de spanioli, care au 33 de zile libere pe an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow