elefant.ro
More

  Zile festive la Colegiul Național Mihail Sadoveanu

  Comunicat: Ca în fiece toamnă, începutul lui Brumar aduce şi în acest an la Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Pașcani –ZILELE SADOVENIENE – zilele dedicate școlii, marelui prozator sub al cărui auspiciu stă numele școlii noastre, zilele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril.

  Prima zi a lunii noiembrie aduce bucurie, dăruire, emoție, experiențe formale și nonformale, implicare pentru boboceii noștri de liceu, care își vor etala aptitudinile cognitive și artistice în cadrul unei croaziere frumos coordonate de colegii lor mai mari, elevii claselor terminale, în cadrul Balului lor – al Bobocilor. „Îmbarcarea” va avea loc la ora 16,00 de la Casa de Cultură a Municipiului Pașcani, iar călătoria durează aproximativ 4-5 ore și se va finaliza cu un program artistic susținut de Liviu Teodorescu.

  Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, va avea loc Concursul interjudețean de matematică Speranțe olimpice, ajuns la a XIX-a ediție. În acest an s-au înscris aproximativ 400 de elevi de la clasa a IV-a până la clasa a VIII-a din Pașcani, Iași, Botoșani, Suceava, Roman, Hârlău, Ciohorăni, Sirețel, Hălăucești. Așteptăm cu drag elevii pasionați de matematică să își arate aptitudinile și pasiunea pentru această știință atât de îndrăgită de ei. Acest concurs este fără taxe –context în care ținem să mulțumim tuturor profesorilor, învățătorilor, elevilor organizatori pentru spiritul și implicarea voluntară la acest concurs – , dar și sponsorilor noștri- Avastar, Kosarom, Rompak, Avitop. Felicităm Catedra de Matematică pentru rigurozitatea și seriozitatea desfășurării an de an a acestui concurs coordonat și inițiat din anul 2000 de domnul profesor Dorinel Mihai Crăciun.

  Luni, 4 noiembrie 2019, la Protoieria Pașcani va avea loc ediția a XXII-a a Concursul Lecturi sadoveniene dedicat marelui nostru prozator Mihail Sadoveanu, organizat de Catedra de Limba și literatura română . Opera selectată pentru acest an este Locul unde nu s-a întâmplat nimic. În competiţies-au înscris 10 echipaje de elevi de la liceele din Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos, Hălăucești. De trei ani consecutiv participă la acest concurs și elevi de la Liceul Teoretic Petre Ștefănucă Ialoveni, Republica Moldova, școală cu care suntem în parteneriat din decembrie 2016.

  Dacă titlul romanului sadovenian dă impresia că Pașcaniul este locul unde nu s-a întâmplat nimic, la Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Pașcani fiecare zi este o sărbătoare, fiecare lecție devine o provocare, o încântare, fiecare activitate școlară sau extrașcolară o întâmplare ce aduce plus valoare pentru elevii noștri, pentru părinții lor, pentru profesori, pentru comunitate.

  Și ca nimic să nu fie întâmplător, vineri, 8 noiembrie 2019, printr-un proiect adresat elevilor de gimnaziu ce se numește Școala Planetelor în colaborare cu o organizație nonguvernamentală elevii noștri vor trăi o experiență inedită printr-o lecție ca o poveste despre spațiu, cosmos, planete. Activitatea va începe la ora 8,00 și se finalizează la ora 13,00 și va avea loc la Sala Mare de Sport a școlii noastre. Acest proiect are ca partener si Liceul Economic Nicolae Iorga, Pașcani ce va derula programul „Școala Planetelor” pe 7 noiembrie 2019.

  În această atmosferă de sărbătoare, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril ne vor aduce pacea, liniștea, bucuria cunoașterii, empatia şi o zi a şcolii pe care ne-o dorim pentru noi și pentru toată comunitatea cât mai productivă, cu rezultate pe măsura muncii depuse și cu multe satisfacții profesionale, dar și personale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  14 ani de școală obligatoriu începând din toamnă! Reguli pentru înscrierea la clasa pregătitoare

  Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că grupa mare la grădiniţă devine obligatorie, începând cu toamna acestui an. Anunțul ministrului a fost făcut în contextul în care...

  Ce gradinite vor fi deschise la Pascani, pe timpul vacantei

  A fost stabilit graficul cu gradinitele din Pascani care vor fi deschise pe timpul vacantei de vara. In prima parte a lunii iulie,  copiii...

  Echipa Mironobot, premiul Judge Award la Campionatul Regional Iasi First Tech Challenge Romania – sezon 2019-2020

  C.P. Pe 27 iunie au fost afișate rezultatele pentru JURIZAREA VIRTUALA IAȘI. Astfel s-a finalizat Campionatul Regional IASI FIRST Tech Challenge Romania - sezon 2019-2020. Organizatorii...

  Opinii