0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Zile de toamnă în mijlocul lui august. Medicii avertizează că organismul resimte puternic schimbările bruşte de temperatură

Un val de aer rece travesează România de la vest la est şi aduce cu el furtuni şi vijelii. În mare parte din ţară, temperaturile au coborât brusc, în unele locuri cu 16 grade chiar. Dacă până acum cu toţii căutam locurile cu aer condiţionat, azi la terase oamenii au cerut o pătură.


În toată ţara, vremea s-a schimbat peste noapte. Orașul Gura Humorului, 18 august, ora 14:30. Afară au fost doar 14 grade Celsius, în conditiile în care la începutul acestei săptămâni temperaturile treceau de 30 de grade.

”Vremea e urâtă. Urâtă, plouă, mulțumim lui Dumnezeu că ploua, că trebuia.”

”A fost prea cald. Și e mai bine, ne-am mai schimbat un pic ținuta. Decât pantaloni scurți… am mai luat o geacă pe mine.”

Zi de toamnă a fost și-n Oradea. Aici temepraturile au coborât de de la 38 la 22 de grade.

”Sigur este mult mai frig.
Ați apelat la garderoba de toamnă deja?
Da.”

”E groaznic. Eu așa m-am simțit de dimineață. Vezi că alții pantaloni scurți, tricou, noi mergem ca și iarna.”

Organismul este afectat de schimbările bruşte de temperatură

Medicii avertizează că schimbările bruşte se resimt puternic

Liciniu Venter, manager ambulanța Bihor: Pentru a te adapta la o diferență de temperatură de 4 grade, organismul ar avea nevoie de 14 zile. La o așa temperatură, organismul suferă. În special, sistemul imunitar. Totodată, suferă cei cu afecțiuni cronice, în special cei mai în vârstă, cei cu afecțiuni cardiace.

”Se simte. Ne simțim un pic mai slăbiți.”

Aricolul integral pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow