25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Ziarul Financiar: Orice bonus la final de contract, la stat sau la privat, impozitat cu 85%

Guvernul a decis impozitarea cu 85% a oricaror „salarii/ indemnizatii/ sume compensatorii“ acordate membrilor consiliilor de administratie si consiliilor de conducere cu ocazia incetarii contractului de munca.

Prevederea se aplica atat pentru autoritati, cat si pentru companii si banci de stat sau private. Impozitul de 85% a fost introdus prin Ordonanta de Urgenta numarul 55/2013 publicata joi, 6 iunie, in Monitorul Oficial, prin derogare de la articolul 43 din Codul fiscal care stabileste cota de impozit de 16%.
„Prin aceasta ordonanta guvernul a decis sa impoziteze tot, indiferent ca salariile compensatorii sunt incasate de conducatorii companiilor de stat, private si autoritati de supraveghere”, a spus Gabrel Biris, partener al firmei de avocatura si consultanta fiscala Biris Goran.
Impozitarea cu 85% este o masura-soc si vine in conditiile in care fostii sefi ai comisiilor de supraveghere a pietelor financiare au incasat intre 300.000 si 600.000 de euro plati compensatorii. Nu este clar daca prevederea este aplicabila retroactiv chiar pentru cei care au incasat acesti bani.

Sursa Pro TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow