spot_img
More

  Ziarul Financiar: Orice bonus la final de contract, la stat sau la privat, impozitat cu 85%

  Array

  Guvernul a decis impozitarea cu 85% a oricaror „salarii/ indemnizatii/ sume compensatorii“ acordate membrilor consiliilor de administratie si consiliilor de conducere cu ocazia incetarii contractului de munca.

  Prevederea se aplica atat pentru autoritati, cat si pentru companii si banci de stat sau private. Impozitul de 85% a fost introdus prin Ordonanta de Urgenta numarul 55/2013 publicata joi, 6 iunie, in Monitorul Oficial, prin derogare de la articolul 43 din Codul fiscal care stabileste cota de impozit de 16%.
  “Prin aceasta ordonanta guvernul a decis sa impoziteze tot, indiferent ca salariile compensatorii sunt incasate de conducatorii companiilor de stat, private si autoritati de supraveghere”, a spus Gabrel Biris, partener al firmei de avocatura si consultanta fiscala Biris Goran.
  Impozitarea cu 85% este o masura-soc si vine in conditiile in care fostii sefi ai comisiilor de supraveghere a pietelor financiare au incasat intre 300.000 si 600.000 de euro plati compensatorii. Nu este clar daca prevederea este aplicabila retroactiv chiar pentru cei care au incasat acesti bani.

  Sursa Pro TV

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet