8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Ziariştii interzişi în Poliţia Paşcani după dezvăluirea unor abuzuri

Politia PascaniDe cateva saptamani de zile, ziaristii nu mai au acces in institutie pentru a afla evenimentele de interes public.
Mai exact, conferintele de presa care aveau loc o data la doua zile au fost intrerupte dupa publicarea mai multor articole in care cetatenii au sesizat ca au fost batuti de politisti.

Din acest motiv activitatea jurnalistica a ziarelor si televizunilor din Pascani a fost aproape blocata, documentarea cazurilor de infractiuni sau accidente inregistrate la Politie fiind aproape imposibila. Reprezentantii institutiei spun ca nu mai au voie sa stea de vorba cu ziaristii deoarece asa au primit ordin de la sefii lor din conducerea IPJ Iasi.

Potrivit conducerii Politiei Pascani, a fost emis un ordin de la Inspectorat ca informatiile publice din dosarele penale inregistrate, sa fie luate direct de la purtatorul de cuvant care se afla la Iasi.

Comisarul-sef Tiberiu Dogaru, a precizat ca, in prezent informatiile ce tin de activitatea institutiei din Pascani pot fi obtinute doar de la purtatorul de cuvant.

Mai exact, jurnalistii pascaneni ar trebui sa mearga la Iasi, pentru a putea inregistra o declaratie de presa in legatura cu evenimentele zilei sau sa se documenteze doar telefonic asa cum se intampla acum.

Reactia reprezentantilor Politiei Iasi este cu totul alta atunci cand au nevoie de presa locala pentru promovarea unor activitati de informare in randul cetatenilor. Daca in cazul unor evenimente negative jurnalistii sunt obstructionati in activitatea de documentare, atunci cand au loc diferite activitati pozitive, ziaristii sunt invitati sa le promoveze.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow