1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Ziar închis în semn de protest faţă de abuzurile din Poliţia Paşcani

ZIAR INCHIS PASCANIActiune fara precedent in presa locala romaneasca. Un site de stiri din municipiul Pascani si-a suspendat activitatea in semn de protest fata de ,,abuzurile Politiei Pascani”. Este vorba despre site-ul ziaruldepascani.ro care pana ieri publica articole si reportaje din zona Pascani. Redactorul sef al publicatiei, jurnalistul Petrica Florea sustine ca a decis suspendarea activitatii ziarului pentru a atrage atenia opiniei publice dupa ce a fost agresat verbal, amenintat si chiar amendat de agentul principal Mihai Dediu.

Mai exact in urma cu cateva luni, tanarul a fost apostrofat de politistul Mihai Dediu, care de fata cu seful sau a folosit un limbaj vulgar la adresa acestuia si l-a amenintat pe motiv ca ar fi scris un articol care il viza.

Jurnalistul a incercat sa ii explice ofiterului ca face o confuzie, insa acesta nu s-a lasat induplecat iar la cateva zile de la incident l-a sanctionat contraventional cu 12 milioane de lei vechi, indicand in procesul verbal ca faptele s-au intamplat exact invers.

De asemenea chiar pe pagina de pornire a site-ului ziaruldepascani.ro, jurnalistul a publicat 13 articole care fac referire la politistul Mihai Dediu si la activitatea Politiei Pascani, din care reiese ca lucrurile au scapat de sub control. Printre acestea se numara cetateni agresati, lucratori anchetati pentru coruptie sau disciplinar, demers care l-a vizat chiar pe seful Politiei, Mihai Nacuta.

Subiectul a ajuns la cunostinta conducerii IPJ Iasi dar pana in prezent nu a fost luata nici o masura disciplinara. Mai mult jurnalistul a deschis o actiune in instanta unde este chemat ca martor chiar comanantul sef adjunct Tiberiu Dogaru. Reprezentantii IPJ Iasi au refuzat sa comenteze acest caz.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow