21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Zi de sărbătoare la Poliție. Se împlinesc 194 de ani de la înființare

creditprime.ro
vivacredit.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro
credius.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

MESAJUL ŞEFULUI INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN IAŞI CU OCAZIA ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE

Anul acesta, la 25 martie, se împlinesc 194 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Poliţia este una dintre instituţiile fundamentale ale statului, ce asigură ordinea şi legalitatea, iar cetăţenii ţării trebuie să vadă în ea un sprijin, garantul traiului lor paşnic, poliţiştii fiind cei care au misiunea de a întreţine încredere şi a oferi ajutor în caz de nevoie.

Ca o apreciere a rolului Agiei, în anul 1822, domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica, numit şi Grigore al IV – lea Ghica, primul domn pământean (autohton) al Ţării Româneşti între anii 1822 şi 1828, a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, “Steagul Agiei” , cunoscut în istorie ca fiind primul steag al poliţiei. Ceremonia s-a desfăşurat la Bucureşti.

La data de 25 martie, de Buna Vestire, creştinii prăznuiesc apropierea izbăvirii neamului omenesc prin întruparea divină a Fiului lui Dumnezeu. Atunci, deloc întâmplător, voievodul a pus una dintre cele mai importante instituţii ale statului (Agia) sub ocrotirea Fecioarei. Simbolul “Bunei Vestiri “ a determinat stabilirea Zilei Poli ţiei la data de 25 martie.

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002, data de 25 martie a fost desemnată ziua Poliţiei Române, odată cu sărbătoarea creştinească Buna Vestire.

Sărbătorirea Zilei Poliţiei Române este un eveniment de evocare şi omagiere a trecutului, de recunoaştere a prezentului şi de accentuare a priorităţilor referitoare la ordinea, siguranţa publică şi securitatea în rândul cetăţenilor.

La acest moment aniversar, în calitate de reprezentanţi ai autorităţii statului, putem afirma că ne-am îndeplinit atribuţiile cu seriozitate, profesionalism, integritate şi devotament, că am dezvoltat o relaţie de încredere şi respect cu cetăţenii, construind astfel o Poliţie Ieşeană demnă, de care putem fi mândri.

Dragi colegi, la zi de sărbătoare, vă mulţumesc pentru eforturile depuse şi vă transmit tuturor, poliţişti şi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, aprecierea mea faţă de perseverenţa dumneavoastră pentru îndeplinirea cu succes a numeroaselor misiuni de protecţie a comunităţii, a cetăţenilor şi a bunurilor acestora.

Nu în ultimul rând, mulţumesc familiilor care ne-au fost alături, colaboratorilor noştri, persoane fizice şi instituţii, pentru excelenta cooperare în realizarea atribuţiilor conferite de lege.

Împreună reuşim să construim o Poliţie Română puternică, respectată, cu un grad ridicat de încredere şi apreciere în rândul populaţiei, fiind parteneri ai acestora şi nu doar cei care sancţionează. Să învăţăm să fim uniţi de la predecesorii noştri, rezervişti şi veterani, să ne cinstim eroii cum se cuvine şi să sărbătorim împreună Ziua Poliţiei Române , pentru că oamenii dedicaţi ţării şi românilor merită recunoştinţa noastră a tuturor!

Vă urez sănătate, succese profesionale şi familiale, putere de muncă şi îndeplinirea sarcinilor zilnice şi să fiţi un model de curaj, responsabilitate şi bună-credinţă în societate!

La mulţi ani!

Inspector- şef al I.P.J.Iaşi,

Chestor de poliţie, Ioan Scripniciuc 25 martie 2016

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI