More

  Zi de hram la Mănăstirea Sângeap-Basaraba

  Array

  Zi de mare bucurie creștină și de schimbări duhovnicești, ieri la Mănăstirea Sângeap-Basaraba, unde s-au adunat sute de credincioşi din mai multe zone ale țării, pentru a sărbători împreună Schimbarea la față a lui Iisus Hristos şi a participa la frumoasa slujbă oficiată cu ocazia hramului al bisericii.

  La evenimentul religios au participat 15 preoți de la bisercile din împrejurimi şi invitaţi de seamă printre care și părintele arhimandrit Nichifor Horia, starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași și exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

  Deoarece biserica este încă în construcție, slujba a fost oficiată în aer liber, iar credincioșii care au ținut post s-au împărtășit la sfârșitul liturghiei.

  După terminarea slujbei soborul de preoți a oficiat și o slujbă de sfințire pentru crucea care va fi așezată pe turla bisercii aflate în construcție.

  Amintim că Mănăstirea Sângeap-Basaraba se afla pe Dealul cu acelaşi nume, cunoscut şi sub denumirea de Poiana Sângeap sau Hotarul Hârlaului şi a fost construită pe locul unei vechi biserici de lemn, ridicată de domnitorul Petru I Muşat. Mănăstirea a fost distrusă în cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial, însă în anul 1997, pe dealul Basaraba, a fost reinfiinţat un schit, care a devenit din nou mănăstire, în anul 2000.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI