More

  Zi de hram la Mănăstirea Sângeap-Basaraba

  Array

  Zi de mare bucurie creștină și de schimbări duhovnicești, ieri la Mănăstirea Sângeap-Basaraba, unde s-au adunat sute de credincioşi din mai multe zone ale țării, pentru a sărbători împreună Schimbarea la față a lui Iisus Hristos şi a participa la frumoasa slujbă oficiată cu ocazia hramului al bisericii.

  La evenimentul religios au participat 15 preoți de la bisercile din împrejurimi şi invitaţi de seamă printre care și părintele arhimandrit Nichifor Horia, starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași și exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

  Deoarece biserica este încă în construcție, slujba a fost oficiată în aer liber, iar credincioșii care au ținut post s-au împărtășit la sfârșitul liturghiei.

  După terminarea slujbei soborul de preoți a oficiat și o slujbă de sfințire pentru crucea care va fi așezată pe turla bisercii aflate în construcție.

  Amintim că Mănăstirea Sângeap-Basaraba se afla pe Dealul cu acelaşi nume, cunoscut şi sub denumirea de Poiana Sângeap sau Hotarul Hârlaului şi a fost construită pe locul unei vechi biserici de lemn, ridicată de domnitorul Petru I Muşat. Mănăstirea a fost distrusă în cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial, însă în anul 1997, pe dealul Basaraba, a fost reinfiinţat un schit, care a devenit din nou mănăstire, în anul 2000.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet