11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Zi de foc pentru pompierii pășcăneni. Incendii la case, copaci și adăpost pentru animale

De Ziua Naţională a României, pompierii păşcăneni au fost la datorie. Ei au fost solicitaţi să stingă incendii ce au izbucnit la locuinţe, copaci şi chiar la un adăpost pentru animale. Pagubele au fost însemnate, iar câteva animale au ars de vii.

1 Decembrie s-a sfârşit foarte rău pentru câţiva cetăţeni. De exemplu, pompierii păşcăneni au fost solicitaţi să intervină, aseară, în jurul orei 18.30 într-o suburbie din Paşcani, de pe strada Râpa Galbenă 48 pentru a stinge un incendiu la un adăpost de animale. Au ars tone de furja, acoperişul, uşi şi geamuri, dar şi animale (8 purcei de 6 kg şi o capra). Au fost salvate 18 păsări şi 3 animale. Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Tot ieri în jurul orei 10.30, pompierii păşcăneni au intervenit la un vagon de dormit amplasat în localitatea Cozmeşti din comuna Stolniceni Prăjescu pentru a stinge flăcările ce au pornit din cauza jarului căzut din sistemul de încălzit. Au ars o saltea, un fotoliu tapitat, textile. S-au degradat aragazul, butelia, dulapul şi patul metalic. Vagonul de dormit aparţinând unei stane particulare.

Un alt caz la care au fost solicitaţi pompierii este în localitatea Soci din Miroslovesti. Aici un salcâm a luat foc după ce a intrat în contact cu reţeaua de înalta tensiune. Au ars aproximativ 2 ml de arbore şi au fost tăiaţi alţi 3 copaci care se aflau în apropierea reţelei de înalta tensiune.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow