Slider

Zestrea cu tradiții, cu prichindeii de la Hîrlău

Zeci de copii din Hirlau si imprejurimi au participat astazi la un festival de datini. “Traditii peste veacuri” s-a numit concursul organizat la Gradinita cu Program Normal din oras, la care participantii au trebuit sa treaca prin trei probe. Scolarii si prescolarii si-au demonstrat talentul la arta plastica, culinara si dramatica. La cea din urma, ei au pregatit un program artistic cu traditiile de iarna. La sfarsit micutii au fost premiati cu daruri si diplome din partea administratiei locale si a unui sponsor din oras.

Profesorii de la Grădinițele din Hîrlău și comunele din împrejurimi au muncit în ultima perioadă pentru noua ediție a festivalului folcloric ce în acest an a ajuns la cea de –a VIII a ediție.

Până să înceapă evenimentul propriu zis, toți cei implicați au dorit să trasmită mesaje de felicitări pentru tot ceea ce realizează. Printre ei s-a numărat și primarul orașului, Radu Curcă care e mulțimit că tradițiile se trasmit celor mici.

Comparativ cu anii din urmă, în acest an sunt implicați foarte mulți părinți, spune unul dintre cadrele didactice implicate în organizarea evenimentului.

Apoi a urmat concursul propriu zis care a fost pe placul tuturor celor prezenți. Cei mici au jucat ursul, capra dar au cântat și colinde, îmbrăcați în haine de sărbătoare.

Toți participanții au primit la finalul festivalului daruri de la Moș Crăciun, care în acest an a fost trimis prin administrația locală din Hîrlău.

Slider