4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Zeci de solicitări pentru ambulanțe la Pașcani. Gradul de infectare a depășit 5 la mia de locuitori

Municipiul Pascani a depasit pragul de infectare de cinci la mia de locuitori, iar daca situatia infectarile va continua in acelasi ritm, in oras ar putea fi instituita carantina de week-end pentru persoanele nevaccinate. Prefectura Iasi a transmis o informare privind incidentele, iar Pascaniul la data de 10 octombrie avea 5,15.

Luni, 11 octombrie, la fel ca si in ultima perioada au fost zeci de solicitari pentru ambulante la substatia din oras, de la persoane cu simptome de infectare cu virusul COVID 19.

Spitalul de Urgenta, precum si General CF sunt pline cu pacienti pozitivi, care au nevoie de supraveghere medicala. In ultima conferinta de presa, primarul municipiului, Marius Pintilie, a facut din nou apel catre populatie, sa se vaccineze.

In orasul Targu Frumos sunt deja noi reguli cauzate de incidenta crescuta, de saptamana trecuta de peste sase la mie. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a instituit, printre altele si carantina de week-end. Mai exact, pana pe data de 21 octombrie, targovetii care nu sunt vaccinati pot circula vineri, sambata si duminica, in intervalul 20-5, doar cu declaratie pe propria raspundere, cu motive bine intemeiate – DOC.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Mai mult, potrivit unei hotarari de Guvern, masca este obligatorie si in spatiile publice.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI