22.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Zeci de profesori ieseni vor protesta astazi pe strazile Bucurestiului

protest-profesori

Ieri, liderii Uniunii Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi au participat la o noua runda de discutii cu reprezentantii din conducerea Ministerului Educatiei Nationale (MEN), inclusiv cu Remus Pricopie.

Acestia au obtinut, deocamdata, asigurari verbale din partea acestora ca angajatii personalului auxiliar din educatie vor primi gradatii de merit, se va relua acordarea celor 100 de euro pentru cadrele didactice, dar si faptul ca decontarea navetei angajatilor se va face de la bugetul de stat si nu de primarii. Maine (astazi – n.r.), la Bucuresti, in cadrul celui mai important miting de protest din ultimii ani, vor participa si 50 de profesori ieseni, membri USLIP.

“Deocamdata, chiar astazi (ieri – n.r.) am purtat o runda de discutii cu reprezentantii Ministerului Educatiei, la care a participat si domnul Remus Pricopie. Pana in prezent avem doar asigurari verbale ca la mare parte din revendicarile noastre se vor gasi solutii. Totusi, maine (astazi – n.r.), 50 de colegi de-ai nostri vor lua parte la pichetarea Guvernului, sediului USL si Parlamentului, si la marsul care va avea loc in Capitala. De asemenea, avand in vedere ca sunt primari ce sfideaza legea si nu inteleg importanta sustinerii actului educational si a cadrelor didactice, ne dorim sa sensibilizam opinia publica prin aceasta actiune. Revendicarile noastre sunt foarte simple: problema salarizarii de mizerie a profesorilor sau infrastructura foarte proasta a unitatilor de invatamant”, a spus Laviniu Lacusta, presedintele USLIP.

 

Sursa: bzi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI