1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Zeci de profesori ieseni vor protesta astazi pe strazile Bucurestiului

protest-profesori

Ieri, liderii Uniunii Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi au participat la o noua runda de discutii cu reprezentantii din conducerea Ministerului Educatiei Nationale (MEN), inclusiv cu Remus Pricopie.

Acestia au obtinut, deocamdata, asigurari verbale din partea acestora ca angajatii personalului auxiliar din educatie vor primi gradatii de merit, se va relua acordarea celor 100 de euro pentru cadrele didactice, dar si faptul ca decontarea navetei angajatilor se va face de la bugetul de stat si nu de primarii. Maine (astazi – n.r.), la Bucuresti, in cadrul celui mai important miting de protest din ultimii ani, vor participa si 50 de profesori ieseni, membri USLIP.

„Deocamdata, chiar astazi (ieri – n.r.) am purtat o runda de discutii cu reprezentantii Ministerului Educatiei, la care a participat si domnul Remus Pricopie. Pana in prezent avem doar asigurari verbale ca la mare parte din revendicarile noastre se vor gasi solutii. Totusi, maine (astazi – n.r.), 50 de colegi de-ai nostri vor lua parte la pichetarea Guvernului, sediului USL si Parlamentului, si la marsul care va avea loc in Capitala. De asemenea, avand in vedere ca sunt primari ce sfideaza legea si nu inteleg importanta sustinerii actului educational si a cadrelor didactice, ne dorim sa sensibilizam opinia publica prin aceasta actiune. Revendicarile noastre sunt foarte simple: problema salarizarii de mizerie a profesorilor sau infrastructura foarte proasta a unitatilor de invatamant”, a spus Laviniu Lacusta, presedintele USLIP.

 

Sursa: bzi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow