26.3 C
Paşcani
joi, august 18, 2022
Array

Zeci de polițiști au depus jurământul. Printre ei și o femeie care a lucrat la bancă 13 ani

- Advertisement -

Cei 56 de agenţi de poliţie, încadraţi din sursă externă în urma concursului organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, au depus joi  jurământul de credinţă în cadrul unei ceremonii organizate la sediul I.P.J. Iaşi.

La data de 19 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratulde Poliţie Judeţean Iaşi, poliţiştii încadraţi din sursă externă au depus jurământul de credinţă. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi cei 56 poliţişti au jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi.

În perioada februarie – aprilie a.c., agenţii de poliţie vor participa la cursul de iniţiere în carieră ce se va desfăşura la instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române. După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, aceştia vor susţine examenul de definitivare.

Pe toată perioada de pregătire, poliţiştii nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi a poliţiei rutiere. De asemenea nu au acces la informaţii clasificate, până la obţinerea calităţii şi a avizelor necesare.

Florentina Mihalache, din oraşul Tg. Frumos, are 35 ani şi este absolventă de studii superioare: management. A lucrat  timp de 13 ani în domeniul bancar: de la operator ghişeu la responsabil de agenţie, dar şi-a dorit o schimbare fundamentală în viaţa sa. Consideră că sistemul în care a intrat este unul profesionist şi este pregătită pentru orice provocare. Astfel, în luna octombrie 2016 s-a înscris la concursul de încadrare a poliţiştilor din sursă externă. Urmează să-şi desfăşoare activitatea la Postul de Poliţie Cucuteni, din zona oraşului Hîrlău. Poliţista este căsătorită, iar de la soţul său, jandarm, primeşte toată susţinerea şi încurajarea. Este determinată şi optimistă.

Iată ce spune poliţista: „Mi se pare ideal ca oamenii cu care interacţionezi să te motiveze astfel încât sa vii cu plăcere, zilnic, la locul de muncă. Sunt pregătită să fac faţă cu brio noilor oportunităţi, iar problemele vor fi doar situaţii pentru care vom găsi soluţii”.

La festivitate au participat, de asemenea toţi şefii depoliţii municipale, rutiere, orăşeneşti, în subordinea cărora îşi vor desfăşura activitatea cei 56 de agenţi de poliţie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow