20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Zeci de picturi expuse la Casa de Cultură din Pașcani

- Advertisement -

Zeci de picturi sunt expuse în aceste zile la Casa de Cultură din Pașcani. Din lucrări nu lipsesc peisajele, portretul sau natura statică. Vernisajul a fost făcut de doctor în arte vizuale, Maria Bilașevschi. Câteva dintre lucrările expuse și apreciate de cei prezenți sunt și ale doi pășcăneni. Este vorba despre Mădălina Toma și Ștefan Coman.

A început Luna culturii la Pașcani, luna noiembrie fiind dedicată prozatorului născut în oraș, Mihail Sadovenu. Debutul a fost făcut cu vernisajul expoziției “Timp, memorie și culoare” ce a avut loc joi seara, 3 noiembrie, începând cu ora 17:30 la Galeria Arcadia din incinta Casei de Cultură „Mihail Sadovenu” din Pașcani.

Dintre cei 17 artiști care au expus lucrările la Pașcani se află și doi cetățeni ai orașului. Este vorba despre Mădălina Toma și Ștefan Coman, prezent la eveniment. Vizibil emoționat, el a spus că lucrările sale sunt pentru prima oară expuse în orașul natal și că ele exprimă lumea actuală.

Mai mult, Ștefan este doctorant în sculptură, primind mai multe premii în domeniu. Pășcăneanul a uimit specialiștii că poate să picteze la fel de bine precum sculptează.

Despre fiecare lucrare în parte a vorbit Maria Bilașevschi, doctor în arte vizuale, colaboratoare a instituției oraganizatoare. Lucrările expuse sunt o varietate de stiluri și teme, de la portrete până la piesaje și natură statică.

Doritorii pot vizita lucrările artiștilor pe tot parcursul lunii noiembrie, în cadrul programului instituției de cultură din centrul orașului.

Evenimentul a avut loc datorită și Asociației Absolvenților U.N.A.G.E. Iași.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow