21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Zeci de persoane din comuna Valea Seaca nu au primit ajutorul social de mai multe luni

La peste 30 de persoane din comuna Valea Seaca le-au fost sistate plata ajutoarelor sociale, desi pe perioada sistarii au fost chemati la munca. Zilele trecute ei au primit indemnizatia pe ultima luna, insa lunile august, septembrie si octombrie, in care sustin ca au muncit nu au fost platite.

Administratia locala recunoaste situatia critica in care se afla cei care primesc ajutor social, dar sustine ca are si explicatii plauzibile. In ultima perioada, inspectorii de la Asistenta Sociala au venit in control la mai multe unitati administrative teritoriale pentru a verifica dosarele celor care primesc ajutor social. La Primaria Valea-Seaca, s-a depistat faptul ca mai multe dosare erau incomplete, unele persoane aveau si alte venituri decat cele declarate, venituri care proveneau din constructii sau muncii agricole si care erau declarate de catre angajatori. Din acest motiv, platile au fost sistate pana la clarificarea situatiilor, insa localnicii sunt in continuare nedumeriti.

Obligatia persoanelor beneficiare este ca o data la trei luni sa depuna la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul o declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile realizate de membrii acesteia, insotita de o adeverinta eliberata de autoritatea competenta cu privire la veniturile realizate supuse impozitului pe venit.

Pana la clarificarea tuturor dosarelor, situatia va ramane aceeasi, iar locuitorii care au avut documentatia completa vor fi nevoiti sa mai astepte inca o perioada buna de timp pentru plata orelor facute in folosul comunitatii. Insa, cei care au beneficiat si de alte surse de venit nedeclarate, nu vor mai primi ajutor social.

Alte articole