11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Zeci de percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

54 de percheziţii au fost făcute de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și procurori D.I.I.C.O.T. la persoane bănuite de evaziune fiscală. Suspecţii ar fi creat statului un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei.

Pecheziţiile au fost organizate în Iaşi, Bacău, Galaţi, Bucureşti, Braşov şi Covasna la persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, ar fi înfiinţat societăţi comerciale pe numele lor sau ar fi identificat alte persoane, cu posibilităţi financiare reduse, care, în schimbul unor sume de bani modice, ar fi înfiinţat sau preluat firme.

Ulterior, membrii grupării ar fi identificat clienţi, respectiv administratori de societăţi comerciale care, pentru a plăti către bugetul de stat sume de bani cu mult reduse față de cele reale, doreau să intre în posesia facturilor fiscale fictive emise de societăţile de tip fantomă, pentru a le introduce în situaţia financiar-contabilă.

De asemenea, beneficiarii facturilor fictive sunt bănuiţi că ar fi intenţionat să-şi însuşească bani din societăţile pe care le administrau şi ar fi apelat la liderii grupării pentru a le emite documente financiar-contabile care să ateste o achiziţie de bunuri, produse sau servicii, se arată în comunicatul emis de poliţie.

Sursa Digi 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow