More

  Zeci de mii de euro, bunuri și acte contabile au fost ridicate de polițiști în urma percheziției de la Pașcani

  Array

  Zeci de mii de euro, bunuri și acte contabile au fost ridicate de polițiști în urma percheziției de la Pașcani. Cel dus la audieri si retinut este Catalin Ovidiu Rachiteanu in varsta de 33 de ani alaturi de alte doua persoane din Gura Humorului si Frasin din judeţul Suceava.

  Peste 61.000 de euro, 3.900 de lei, laptop-uri şi documente contabile au fost ridicate de poliţiştii ieşeni, în urma a 4 percheziţii efectuate ieri, în judeţele Iaşi şi Suceava, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor. / 3 persoane au fost reţinute.      

  La data de 4 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 4 percheziţii, în judeţele Iaşi şi Suceava, la 3 persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

  În urma percheziţiilor, au fost ridicați 61.330 de euro, 3.900 de lei, 2 unităţi informatice şi documente contabile.

  De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii (sechestru judiciar) pe imobilele persoanelor în cauză, în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

  La sediul poliţiei au fost aduse trei persoane, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, acestea au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

  Activităţile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Iași și Suceava.

  Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate a Direcției  Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI