21 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Zeci de mașini, blocate în comuna Lespezi în această seară din cauza gheții

Mai bine de 30 de autoturisme sunt blocate în satul Heci, comuna Lespezi, din cauza gheții formate pe carosabil, și nu pot înainta într-o pantă. Ioan Lazăr, primarul comunei Lespezi spune că s-a adresat deja Poliției pentru a fi găsită o soluție în acest caz.

„Este blocat drumul județean 208 care leagă Mircești de Dolhasca. Este o pantă în dreptul satului Heci unde s-a format gheață pe carosabil și mai bine de 30 de mașini au rămas blocate. Pur și simplu nu pot să înainteze”, a declarat pentru „Ziarul de Iași” edilul din Lespezi.

Pe de altă parte, șeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor, Sorin Babliuc, spune că nu sunt foarte multe probleme în județ la această oră. „Chiar acum sunt în mașina de serviciu, vin spre Iași dinspre Pașcani și pot să vă spun că am văzut o ambulanță cu probleme. Nu avea cauciucuri corespunzătoare pe față și nici lanțurile puse, dar problema s-a rezolvat repede în acest caz”, a precizat Sorin Babliuc. Șeful DJAD nu avea informații despre problemele întâmpinate de zecile de mașini blocate în satul Heci. Acesta a adăugat că, în cazul în care vor fi semnalate cazuri de mașini înzăpezite de raza județului vor intra în acțiune echipajele de dezăpezire. „Deși contractul intră în vigoare pe 15 noiembrie, avem o înțelegere în acest sens cu constructorul și nu vor fi probleme”, a zis șeful de la Drumuri. În prezent, potrivit spuselor acestuia, pe drumurile județene 208 și 248A sunt prezente două sărărițe care împrăștie material antiderapant.
Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow