23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Zeci de internări din cauza poleiului de pe străzi

După temperaturile scăzute şi precipitaţiile din aproape toată ţară, cele mai multe dintre străzi şi drumuri s-au fost transformat în patinoare. Aşa se face că românii sunt supuşi unui adevărat test de echilibristică atunci când ies din casă. Cei care îl pică ajung la Urgenţă cu fracturi la mâini sau picioare.

spital hirlau

Gheaţa şi poleiul sunt inamicii principali ai românilor, zilele acestea. Neatenţia, mişcările bruşte sau faptul că nu au experienţă unor patinatori i-au adus pe cei mai mulţi la Urgenţă, cu fracturi.

La Hîrlău, multe dintre victime sunt bătrâni, care nu mai au mobilitatea din tinereţe. La Spitalul Orăşănesc secţiile de Radiologie şi Chirugie sunt pline cu pacienţi policontuzionați sau diferite traumatisme suferite după ce au căzut pe gheaţă. Nici cei tineri nu sunt, însă, ocoliţi de ghinion.

Administraţia locală din Hîrlău spune că în aceste zile angajaţi de la Primărie alături de persoanele care beneficiază de ajutor social curată străzile şi trotuarele.

zapada trotur

Şi poliţiştii locali din Hîrlău au mers în aceste zile la agenţii economici pentru a le comunica obligaţia de a curăța trotuarul din faţa magazinului astfel riscând să primească amenzi.

Aglomeraţie şi în saloanele de Ortopedie de la Paşcani. Azi dimineaţă, în câteva ore, zeci de oameni au ajuns la C.P.U.  pentru a primi îngrijiri medicale după ce au căzut pe gheaţă.

Medicii spun că o fractură îi poate țintui pe oameni la pat chiar şi câteva luni bune.

Alte articole