21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Zeci de exproprieri pentru construcția unui baraj

Zeci de persoane din Costesti, Dumesti, Erbiceni, Podu Iloaiei si Ion Neculce vor ramane fara terenuri, dupa ce Guvernul a emis o lege de expropriere, pentru construirea unui baraj pe raul Bahluet din localitate. Localnicii sunt nemultumiti pentru ca agricultura este singura lor sursa de venit iar unii dintre ei au renuntat la orice alt loc de munca si au accesat fonduri europene pentru sprijinirea tinerilor fermieri.

Pentru construirea barajului, care are rolul de a preveni inundatiilor in zona, vor fi expropriate 129 de persoane pe o suprafata de teren de circa 53 de hectare teren arabil. Numai in Costesti, sunt circa 55 de parcele care vor fi afectate de construirea barajului, pe o suprafata de 10 hectare. Exproprierile sunt în cuantum total de 2.043.011 lei şi sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Danut Miron, un legumicultor din Costesti, in varsta de 43 de ani, lucreaza in zona circa 8 hectare de teren, luate in arenda de la localnici. A accesat si fonduri europene pentru “Modernizarea exploatiilor agricole” si “Sprijinirea tinerilor fermieri”. Toata familia s-a reprofilat pe agricultura in ultimii ani, muncind din zori si pana in noapte pentru plantarea rasadurilor si vanzarea legumelor.

Pe langa faptul ca va fi expropriat, barbatul este nemultumit si ca statul va oferi doar circa 3.000 lei pentru un hectar de teren si ca nu a fost anuntat nici pana acum cand vor incepe cu exactitate lucrarile.

Mentionam ca investitia va fi realizata de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice cu fonduri europene alocate prin programele de coeziune si va consta intr-un complex format din doua baraje de aparare care vor fi amenajate pe doua rauri, afluenti ai Bahluiului, Bahluet si Probota.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow