1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Zeci de elevi din Paşcani duşi în faţa judecătorilor

Elevi Pascani JudecatorieForfota mare la Judecatoria din Pascani cu ocazia Zilei Portilor Deschise. Zeci de elevi s-au prezentat in aceasta dimineata, la sediul instantei de pe strada Gradinitei, dornici sa viziteze cladirea si sa afle mai multe despre activitatea ce se desfasoara acolo.

Este vorba despre o clasa de elevi de a XII-a de la Liceul Teoretic “Miron Costin”, care odata ce au fost legitimati de jandarmul de la intrare au pasit timizi in sala de judecata unde au observat exact cum se deruleaza un proces.

Ghidul copiilor a fost chiar vicepresedintele instantei, magistratul Vasile Babii, care imediat cum a solutionat un caz, a coborat printre elevi si i-a condus prin toate incaperile institutiei, urmand drumul unui dosar intrat pe rol.

Judecatorul le-a explicat vizitatorilor care sunt etapele pe care actele le parcurg de la registratura pana pe masa magistratilor si le-a aratat toate elementele dintr-o sala de judecata de la biblia pe care se depune juramantul si pana la aparatura de inregistrare din incapere.

Majoritatea elevilor au fost placut impresionati si au precizat ca se gandesc serios sa urmeze facultatea de drept.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow