Zeci de cetățeni la audiențele prefectului din Pașcani

Slider

Zeci de cetățeni la audiențele prefectului din Pașcani

Prezența prefectului județului, Marian Șerbescu în audiențe a adunat al sediul Primăriei Municipiului Pașcani, zeci de persoane care au venit cu gândul că problemele lor, mai ales cele despre fond funciar, să fie rezolvate. Pe liste s-au înscris cetățeni din majoritatea comunelor din apropiere de Pașcani dar și din Târgu Frumos. Audiențe au început de dimineță și pentru că s-au prezentat persoane fără să fie înscrise pe listă, acestea au durat până după orele amiezii. Delegatul Guvernului în teritoriu spune că pentru că au fost multe solicitări, audiențele se vor relua urmând să fie stabilită o dată.

Problemele de fond funciar din Pașcani, Mogoșești Siret, Stolniceni Prăjescu, Hărmănești, Todirești sau Târgu Frumos au fost spuse și de această dată prefectului județului Iași, Marian Șerbescu ce a decis să țină audinețe în Municipiu.

Holul Primăriei a fost luat cu asalt de bătâni ce de ani buni se luptă pentru o bucată de pământ. După expunerea lor, pefectul alături de echipa de profesioniști cu care a venit a încercat rezolvarea lor pe loc sau cu termene precise pentru administrațiile locale.

Înarmați cu multă răbdare, cetățenii înscriși pe liste sau nu, și-au așteptat rândul pentru a prezenta problemele ce le au în fața prefectului de specialiștii în domeniul fondului funciar dar și ai instituțiilor deconcentrate precum Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Agenția Domeniilor Statului, Direcția Silvică sau Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Unul dintre cazurile prezentate și rezolvate la fața locului este a domnului Ploieșteanu Gheorghe din comuna Stolniceni Prăjescu. De ani de zile “se luptă” pentru a intra în posesia pământului, chiar și cu actele în regulă.

Domnul Neculau tot din comuna Stolniceni Părjescu este sătul de când umblă pe la instituțiile publice pentru a fi pus în posesie pe cele 14 ha jumătate. Și-a spus oful în fața prefectului și reprezentanților de la Iași cu gândul că poate se vede proprietar după atâția ani de judecată.

Au fost și alte cazuri pe lângă cele de fond funciar prezentate astăzi la audiențele prefectului. De exemplu cele de ajutor social sau chiar și nemulțumiri din administrația locală.

Menționăm că prefectul va merge în audiențe și la Hîrlău, pe data de 15 martie, la sediul Primăriei. Cetățenii din oraș și comune sunt aștepați să se înscrie pe liste.

Slider