27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Zeci de câini comunitari din Pașcani au ajuns în Franța

38 câini comunitari din Paşcani au plecat sâmbătă în Franţa. Printr-o asociaţie de protecţie a animalelor patrupedele au fost date spre adopţie familiilor care şi-au dorit un animal de companie de la noi din ţară.

Şi în anii trecuţi, sute de câini comunitari au ajuns în Franţa. De exemplu, în urmă cu doi ani, prin intermediul Asociaţiei Mukitza, 338 patrupede au ajuns în casele francezilor, iar 43 au fost adoptate de iubitorii de animale din zonă. Într-un raport publicat pe site ul Primăriei se arată că în luna ianuarie a anului 2014 au fost identificaţi în municipiu şi suburbii aproximativ 600 maidanezi, dintre care au fost capturaţi 556.

În 2015 aproximativ 233 câini comunitari au fost daţi spre adopţie. La începutul anului, pe străzile din Paşcani se aflau 300 câini fără stăpâni, dintre care 249 au fost prinşi şi duşi în padocul de la Moţca. Acolo fiecare animal a fost sterilizat, i s-au întocmit documente, iar poza sa a ajuns pe site ul asociaţiei din Franţa.

În prezent în padocul din pădurea Moţca sunt aproximativ 360 câini comunitari care aşteaptă să îşi găsească un cămin. Dacă vreţi să adoptaţi un animal de companie puteţi face acest lucru, gratuit. În adăpost sunt căţei de toate vârstele, înălţimile şi culori pe placul fiecăruia. De asemenea, toate patrupedele sunt deparazitate, vaccinate şi sterilizate.

Reprezentanţii Primăriei spun că în momentul de faţă, pe străzile din Municipiu sunt aproximativ 100 câini fără stăpân, cele mai populate zone sunt centru, Esplanadă şi terenul de lângă Şcoala “I. Cantacuzino”. Echipe de ecarisaj ies de 3 – 4 ori pe săptămână pe străzi pentru capturarea animalelor acolo unde există reclamaţii din partea păşcănenilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow