15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Zeci de apartamente fără apă. Locatarii au renunțat la reprezentantul de scară

- Advertisement -

Situație ciudată la o scară din bloc din municipiul Pașcani. Locatarii de la blocul Moldova, scară E, au rămas fără apă rece după ce au renuntat la reprezentantul de scară.

Robinetele au fost închise de luni după amiază de Apa Vital, până la desemnarea unui alte persoane. Operatorul regional spune că a întrerupt furnizarea imediat dupa ce titularul contractului a anunțat că nu îi mai reprezintă pe locatari iar la blocul respectiv nu este asociație de proprietari.

Locatarii care au vorbit cu reporterii BIT TV susțîn că au fost luați prin surprindere de acesta problema. Unii ar fi auzit că sunt problele cu contractul de furnizare, alțîi credeau că este vorba de o defecțiune. În momentul de față nu sunt datorii la apă, dar până la clarificarea situației cu reprezentantul de scară, oamenii trebuie să care apa, cu bidoanele, până la etajul 10.
Problemele au început să apară după ce au fost strânse semnături pentru retragerea mandatului reprezentantului de scară. De asemenea au fost obținute semnături pentru un alt reprezentant, dar care nu a semnat contractul de furnizare. A fost stabilită chiar și o echipa de negociere cu Apă Vital și trimise numeroae adrese furnizorului de apă prin care s-ar fi solicitat că noul contract de furnizare să fie încheiat cu toți locatarii, nu doar cu reprezentantul de scară.

Reprezentanții Apa Vital susțîn au încercat să preîntâmpine astfel de probleme. Cetățenii au fost informați de efecte si că noul contract de furnizare poate fi încheiat provizoriu, cu un reprezentat de scară, apoi cu asociația de proprietari sau direct cu locatarii apartamentelor, acolo unde sunt branșamente individuale.
BIT TV a încercat să afle mai multe detalii, chiar de la cel care ar fi fost împuternicit să îi reprezinte, Ioan Radu, dar acesta a refuzat să răspundă la întrebările reporterului.

De asemenea operatorul ieșean de apă și canalizare a informat că de luna viitoare, acolo unde sunt reprezentanți de scară, contractele trebuie semnate cu asociațiile de proprietary, în cazul în care consumurile nu sunt individualizate. De asemenea locatarii pot încheia convenții pentru facturare individuală, dar numai în baza contractelor semnate cu asociațiile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow