More

  Zeci de amenzi ieri la Hîrlau. Au fost vizați șoferii, agenții economici și căruțașii

  Array

  Amenzi de zecii mii lei la Hârlău. Poliţiştii împreună cu jandarmii din oraş au făcut ieri mai multe controale la magazinele din localitate, în spaţiile publice şi au controlat şoferii care au tranzitat zona.

  În scopul prevenirii activităţilor ilicite de comerţ şi încălcarea normelor rutiere, poliţiştii secţiei 9 Poliţiei Rurală Hîrlău au acţionat ieri, 13 septembrie între orele 7.00 – 12.00 în mai multe zone din oraş pentru asigurarea unui climat de ordine corespunzător. În urma controalelor desfăşurate au fost date nu mai puţin de 21 amenzi în valoare de 5.460 lei.

  “Au fost verificaţi 8 agenţi economici, controlate 22 de autovehicule şi verificaţi 13 căruţaşi. Au fost legitimate 75 de persoane. Au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1 la Legea nr. 171/2010, 5 la Legea nr. 61/1991, 2 conform Legii nr. 12/1990, 9 conform OUG nr. 195/2002, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 5.460 lei. A fost reţinut un permis de conducere”, a declarat agent Adina Lupu, IPJ Iași.

  Cei care au încălcat legea au primit amenzi între 200 şi 500 lei, cea mai mare sancţiune fiind dată unui bărbat de 34 ani din Hîrlău care vindea pepeni verzi în satul Cotnari într-o zonă în care activităţile comerciale sunt interzise.

  Şi şoferii au fost luaţi în vizor de poliştiştii din Hârlău. Un tânăr de 22 ani din oraş a fost amendat cu 250 lei deoarece se deplasa cu maşina, în jurul orei 9.00 pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt fără a purta centura de siguranţă.

  În acelaşi interval orar a fost depistat un tânăr de 21 ani din Cepelnița făcând scandal pe stradă. Bărbatul aflat sub influenţă băuturilor alcoolice a fost amendat de oamenii legii cu 200 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI