1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

ZDI: O şoferiţă prinsă cu o alcoolemie de 1,4 la mie, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Ieşiţi pe teren, poliţiştii rutieri au oprit în Mogoşeşti-Siret un BMW care depăşise viteza legală. Au avut supriza să constate că şoferul, băut, era o femeie.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 11/12 august 2019, cu puţin înainte de ora 1.00, în satul Muncelu de Sus. Şoferiţa a fost testată cu aparatul acooltest, rezultând o concentraţie a alcoolului de 0,82‰ în aerul expirat. Elena Moroşanu a fost condusă la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, pentru prelevarea probelor biologice.

Acestea au probat o alcoolemie de 1,41‰ în sânge. Medicii au consemnat că şoferiţa era liniştită şi cooperantă, însă avea o ţinută uşor dezordonată, fiind întrucâtva dezorientată temporal.

Pe parcursul urmării penale, femeia nu a putut fi audiată, fiind plecată la muncă în străinătate. În numele său, avocatul a depus la dosar o declaraţie prin care aceasta îşi recunoştea vina.

Magistraţii Judecătoriei Paşcani, care au analizat cazul, au luat în considerare ora târzie şi drumul puţin circulat, considerând că pericolul social al faptei era scăzut. Vârsta de doar 30 de ani la data comiterii faptei a reprezentat un alt argument în favoarea unei pedepse uşoare.

Moroşanu a fost condamnată la 1 an şi 2 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow