More

  ZDI: Dramă: zece pacienţi cu cancer în fază terminală sunt infectaţi cu COVID 19

  Numărul ieşenilor nou infectaţi în ultimele 24 de ore a fost de 18. Cu toate acestea, încă stăm bine: Iaşul este cu mult sub media pe ţară la infectări şi la mortalitate. La „Infecţioase“ s-au achiziţionat 90 de saci speciali pentru cadavre.

  Încă 18 ieşeni confirmaţi cu COVID 19 în doar 24 de ore, în timp ce 1.687 de persoane se aflau ieri la Iaşi în izolare la domiciliu pentru că fie s-au întors dintr-o ţară din zona roşie, fie că au intrat în contact cu cineva confirmat infectat cu noul coronavirus. În cea de-a două situaţie se află şi cele opt cadre medicale de la Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani, precum şi cei 10 pacienţi oncologici de la secţia de profil al unităţii sanitare.

  De la un pacient, de la şofer, sau din Turcia

  Focarul de COVID 19 de la Paşcani se extinde cu repeziciune. Ultimul cadru medical confirmat este chiar şeful Secţiei de Îngrijiri Paliative, medicul Dan Dinculencu. Deocamdată, ancheta epidemiologică nu specifică exact de unde ar fi dobândit infecţia doctorul, unele voci din cadrul spitalului spunând că acesta ar fi fost recent într-o excursie în Turcia. Cert este însă că atât el, cât şi alte 10 persoane care se află în faze terminale ale unor diferite forme de cancer au fost confirmaţi pozitiv în urma testării.

  „Având în vedere faptul că ultimul cadru medical confirmat pozitiv cu noul coronavirus îşi desfăşoară activitatea la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, DSP Iaşi a demarat imediat o altă anchetă epidemiologică şi a testat ieri toţi pacienţii internaţi în această secţie. Din cele 48 de teste efectuate, 10 au avut rezultat pozitiv“, a comunicat Comitetul Judeţean pentru Situaţii Speciale de Urgenţă Iaşi (CJSSU).

  În urmă anchetei extinse a DSP Iaşi, la Spitalul de Urgenţe din Paşcani opt cadre medicale au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus. Primele cazuri au apărut în urmă cu aproximativ o săptămână după ce mai multe cadre medicale ar fi intrat în contact cu un pacient care ulterior a fost declarat pozitiv, şi care de altfel a şi decedat. Alte cadre medicale se află însă în autoizolare la domiciliu după ce şoferul microbuzului cu care fac naveta Iaşi-Paşcani a fost şi diagnosticat cu COVID 19.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii