Un pensionar de 68 de ani din Valea Lupului a fost prins în timp ce trafica migranţi, lucrând „pe-o mână“ cu rakeţi din Republica Moldova. Misiunea sa era să îi ia de la Prut şi să îi predea la Bucureşti. Este un obişnuit cu puşcăria. Acum câţiva ani, a dat în judecată România la CEDO şi a câştigat daune de 7.500 de euro din cauza condiţiilor proaste din penitenciar.
Dosar exploziv instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism. Un bărbat care peste câ­teva luni va împlini 68 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de migranţi şi constituire a unui grup infracţional. Petru Mazâlu este un obişnuit al sistemului penitenciar, el fiind închis, în trecut, în dosare de înşelăciune sau evaziune fiscală. Ultima oară a fost eliberat condiţionat în decembrie 2016, atunci când a ieşit de pe porţile Penitenciarului Vaslui după ce judecătorul care l-a audiat motiva că are „convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi că poate fi redată societăţii“. Timpul avea de de­monstreze că judecătorul s-a în­şelat.

După ce s-a întors în libertate, in­dividul s-a adaptat mediului infrac­ţional actual şi s-a specializat în traficul cu migranţi. Surse judiciare ne-au explicat că Mazâlu lucra cu rakeţi din Republica Moldova pentru a transporta asiatici înspre spaţiul comunitar european.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Slider


loading...
Slider