21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

ZDI: Alarmant: focarul „Paşcani“ dă peste 60% din totalul celor infectaţi în judeţul Iaşi

Asta s-a întâmplat ieri: 11 dintre cei 18 confirmaţi cu COVID-19 ieri în judeţ provin din Paşcani. Totul ar fi pornit de la un pacient descoperit ulterior pozitiv. Aici, problemele epidemiologice par a se agrava în loc a se restrânge.

18 ieşeni, dintre care 11 sunt din municipiul Paşcani, au fost confirmaţi ieri cu infecţie cu noul coronavirus. Pacienţii de la Spitalul Municipal de Urgenţe din Paşcani au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva şi Spitalul CFR Iaşi. De asemenea, echipajele SMURD au fost soli­citate ieri pentru transferul unor bolnavi în stare cri­tică de la Piatra Neamţ precum şi în cazul unei gravide cu complicaţii vasculare.

Pacienţii oncologici, transferaţi la Iaşi

Secţia de Îngrijiri Paliative de la Spitalul Municipal Paşcani a devenit astfel un periculos focar COVID 19. Zece pacienţi oncologici, dar şi o infirmieră, toţi confirmaţi pozitiv, au fost transferaţi în cursul zilei de ieri la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul CFR din Iaşi. „Pacienţii de la Paşcani au fost transferaţi cu trei maşini ATVM în cursul nopţii“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordinator SMURD Iaşi.

În acest caz, inclusiv medicul coordonator al secţiei este infectat cu noul coronavirus, iar testarea cadrelor medicale continuă. Surse din cadrul spitalului au afirmat că totul ar fi pornit de la un pacient care a fost internat în urmă cu trei zile, după ce a fost transferat de la o unitate medicală din Iaşi, bărbatul aflându-se pe lista celor 10 confirmaţi pozitiv.

În total, la Spitalul Muncipal din Paşcani, opt cadre medicale sunt infectate cu SARS CoV2 şi alte 27 se află în izolare. După cum au afirmat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în cazul medicilor şi asistentelor nu este vorba despre vreo deplasare într-o ţară cu risc pandemic ci, foarte posibil, să se fi infectat ca urmare a contactului cu pacienţi ulterior diagnosticaţi. Secţia de Îngrijiri Paliative este în acest moment închisă pentru internări.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole