More

  ZDI: Alarmant: focarul „Paşcani“ dă peste 60% din totalul celor infectaţi în judeţul Iaşi

  Asta s-a întâmplat ieri: 11 dintre cei 18 confirmaţi cu COVID-19 ieri în judeţ provin din Paşcani. Totul ar fi pornit de la un pacient descoperit ulterior pozitiv. Aici, problemele epidemiologice par a se agrava în loc a se restrânge.

  18 ieşeni, dintre care 11 sunt din municipiul Paşcani, au fost confirmaţi ieri cu infecţie cu noul coronavirus. Pacienţii de la Spitalul Municipal de Urgenţe din Paşcani au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva şi Spitalul CFR Iaşi. De asemenea, echipajele SMURD au fost soli­citate ieri pentru transferul unor bolnavi în stare cri­tică de la Piatra Neamţ precum şi în cazul unei gravide cu complicaţii vasculare.

  Pacienţii oncologici, transferaţi la Iaşi

  Secţia de Îngrijiri Paliative de la Spitalul Municipal Paşcani a devenit astfel un periculos focar COVID 19. Zece pacienţi oncologici, dar şi o infirmieră, toţi confirmaţi pozitiv, au fost transferaţi în cursul zilei de ieri la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul CFR din Iaşi. „Pacienţii de la Paşcani au fost transferaţi cu trei maşini ATVM în cursul nopţii“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordinator SMURD Iaşi.

  În acest caz, inclusiv medicul coordonator al secţiei este infectat cu noul coronavirus, iar testarea cadrelor medicale continuă. Surse din cadrul spitalului au afirmat că totul ar fi pornit de la un pacient care a fost internat în urmă cu trei zile, după ce a fost transferat de la o unitate medicală din Iaşi, bărbatul aflându-se pe lista celor 10 confirmaţi pozitiv.

  În total, la Spitalul Muncipal din Paşcani, opt cadre medicale sunt infectate cu SARS CoV2 şi alte 27 se află în izolare. După cum au afirmat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în cazul medicilor şi asistentelor nu este vorba despre vreo deplasare într-o ţară cu risc pandemic ci, foarte posibil, să se fi infectat ca urmare a contactului cu pacienţi ulterior diagnosticaţi. Secţia de Îngrijiri Paliative este în acest moment închisă pentru internări.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii