24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Zăpada a dat peste cap tot judeţul. Care sunt drumurile pe care nu se circulă

Aseară erau mai multe drumuri închise şi trenuri anulate. În municipiul Iaşi, maşinile „dansau“ pe străzi, iar circulaţia în cartiere era o adevărată aventură

Drumarii ieşeni au început să piardă bătălia cu iarna. Zece tronsoane de drumuri judeţene au fost închise ieri traficului din cauza viscolului, iar pe celelalte se circula cu greutate, în condiţii de iarnă. Au fost închise traficului până şi două tronsoane de drum naţional, Paşcani – Moţca şi Târgu Frumos – Paşcani, pe o lungime totală de 34,6 km. „Este viscol puternic, pe alocuri cu vizibilitate sub 5 metri. Se circulă, dar se circulă dirijat, cu poliţia şi utilajul nostru în faţa coloanei. Se formează coloana la ieşirea din oraş, iar de acolo o preluăm noi. Din păcate, şoferii noştri nu înţeleg că sunt momente în care deplasările chiar ar trebui amânate“, a declarat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Dru­muri şi Poduri.

Ieri se circula cu greutate, în coloană, şi între Târgu Frumos şi Strunga. La închiderea ediţiei, încă se lucra la degajarea drumului Iaşi – Paşcani. Şi în municipiul Iaşi s-a circulat ieri cu dificultate, în special pe străzile din cartiere care păreau abandonate de Primărie. În Tătăraşi, de exemplu, se circula greu şi pe str. Vasile Lupu până în Metalurgie, dar şi pe Splai Bahlui sau Şoseaua Naţională. Trotuarele din cartiere erau acoperite cu nămeţi, în Cantemir, de exemplu, pietonii aveau de trecut peste o zăpadă care ajungea până la glezne. Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis ieri amânarea începerii şcolii până miercuri. Vremea va continua să fie proastă şi în următoarele zile. Astăzi şi mâine, viscolul se va linişti, dar este de aşteptat să reînceapă în noaptea de mâine spre poimâine, urmând să continue toată ziua de miercuri.

Direcţia Judeţeană de Administrare a Dru­murilor şi Podurilor a intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe 23 de tronsoane de drumuri judeţene asfaltate, cu un număr de 18 utilaje. Drumarii au mobilizat practic jumătate din utilajele disponibile, acţionându-se îndeosebi în zonele Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău, Ţibăneşti, Mădârjac şi Oţeleni. Cele patru firme care efectuează lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene au amenajat şase baze, la Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos, Ţibăneşti, Răducăneni şi Vlădeni. DRDP a scos pe teren 29 de utilaje pe toate drumurile naţionale de pe raza judeţului, inclusiv pe variantele ocolitoare de la Iaşi şi Târgu Frumos.

Activitatea Aeroportului s-a desfăşurat ieri fără dificultăţi majore. În schimb, CFR Călători a anunţat anularea a aproape 80 de trenuri, printre care şi trenurile 6314 Iaşi – Tecuci, care ar fi trebuit să plece la ora 13.27 şi 6315 Tecuci – Iaşi, cu plecarea la 18.31. Viscolul puternic, căderile de zăpadă şi temperaturile scăzute au provocat numeroase avarii ale reţelei de alimentare cu electricitate, mai ales a celor de medie tensiune care deserves localităţi din mediul rural. „Precizăm că sunt porţiuni de reţea aflate la mare distanţă de căile de acces practicabile în condiţiile date, deplasarea echipamentelor, materialelor şi sculelor necesare pentru efectuarea reparaţiilor se face manual, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale“, au precizat reprezentanţii Delgaz Grid, noua denumire a E.ON Distribuţie. În judeţ, mai erau nealimentate cu energie electrică aseară două localităţi, respectiv Movileni şi satul Chişcăreni din comuna Şipote.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow