2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

„Zâmbete la Plic” cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Mesajele au fost scrise si de elevi din Pascani, Topile si Valea Seaca

 

Marți, 20 martie 2018, Asociatia Devision în parteneriat cu 22 de școli de România și Radio DeVis, radio-ul comunitar la tinerilor, înființat prin Fondul de Inovare Civică, impart 6000 de mesaje în cadrul campaniei Zâmbete la plic. Faptele bune ne fac mai fericiți. Implică-te. Elevii au scris de mână mesaje de încurajare a tinerilor să facă voluntariat și să fie mai implicați în comunitate, mesaje pe care le distribuie astăzi cu ocazia Zilei Fericirii.

Asociaţia DeVision și Radio DeVis lansează a patra ediţie a proiectului “Zâmbete la plic” de data aceasta în parteneriat cu Radio DeVis, un radio comunitar itinerant unde lucrează voluntar tineri liceeni și sub forma unei campanii de informare cu privire la importanța implicării în acțiuni de voluntariat. Dacă în anii trecuți, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din Capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului și 22 de școli din București, Pitești, Videle, Reșita, Bocșa, Brașov, Reghin, Cozmești-Iași, Pașcani, Agnita-Sibiu, Mizil, Craiova, Dumbrăveni-Suceava, Roșiorii de Vede.

În judetul Iași, s-au alăturat proiectului, pentru al doilea an consecutiv, Scoala Gimnaziala Cozmești, profesor coordonator Ana Luiza Boboc, profesor coordonator, Școala Gimnazială Topile si Școala Gimnazială Valea Seacă, profesor coordonator Oana Stavarache, care au redactat mesaje de promovare a voluntariatului, împreună cu elevii, mesaje pe care le distribuie astăzi în oraș cu ocazia Zilei Fericirii.

Spre deosebire de anii trecuți când elevii și cadrele didactice scriau mesaje motivaționale care să-i îndemne pe oameni să zâmbească mai mult, anul acesta 600 de elevi au scris aproximativ 6000 de mesaje, pe care le împart în comunitățile lor și îi îndeamnă pe tineri să fie mai activi în comunitate, să se implice în acțiuni de voluntariat, să nu rămână indiferenți problemelor din comunitate și să încerce să contribuie la rezolvarea acestora pentru că doar împreună putem schimba fața comunităților în care locuim și putem aduce zâmbete pe fețele oamenilor.

Campania Zâmbete la plic. Faptele bune ne fac mai fericiți. Implică-te este parte a proiectului Radio DeVis- Comunitatea în direct, finanțat prin Fondul de Inovare Civică. Scopul proiectului Radio DeVis este creșterea gradului de educare și responsabilizare privind implicarea civică a tinerilor din Brașov și Sibiu prin înființarea unui radio comunitar online, itinerant, unde să lucreze elevi din școlile și liceele sibiene și brașovene care prin emisiunile/interviurile pe care le realizează să informeze și să crească gradul de conștientizare și implicare civică a tinerilor cu vârsta între 12 și 25 de ani. Radio-ul emite online 24/24 cate 4 luni din fiecare oras și poate fi ascultat pe www.radiodevis.ro, iar după ce a stat în Sibiu 6 luni, la Liceul Onisifor Ghibu, momentan este în Brașov unde tinerii realizează materiale despre voluntariat și implicarea în comunitate.

Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat: Suntem foarte mândri că și anul acesta continuăm Zâmbete la Plic. Elevii și cadrele didactice se implică mereu cu entuziasm în acest proiect, așa că am decis ca anul acesta tema pe care ne concentrăm să fie voluntariatul și implicarea civică. Ne dorim ca tinerii noștri voluntari să îi convingă și pe alții că doar împreună putem construi comunități așa cum ne dorim.

Asociația DeVision este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează și desfășoară acțiuni și proiecte de educație nonformală, în România și în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a copiilor și tinerilor.

Fondul pentru Inovare Civică este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in 2011, ca raspuns la situatia si nevoile societatii civile din Romania. Obiectivul programului este sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.

Pentru detalii suplimentare, va rugam să contactați:

Claudia Oprescu
Președinte
claudia@devision.org.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI