21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Weekend fără apă. Explicatile operatorului ieşean: Avaria nu a fost programată ci anunţată de primarul din Stolniceni. Vom verifica investiţia făcută din fonduri europene

avaria cozmesti 2
avarie cozmesti 1
Păşcănenii au rămas din nou fără apă, în acest weekend. De sâmbătă seara Apa Vital a fost nevoită să închidă robinetele din cauza unei noi avarii la reţeaua de distributie, apărută în zona satului Cozmeşti. Problemele au fost rezolvate până dimineata, după ce muncitorii au lucrat toată noaptea. La scurt timp după reluarea furnizării conducta a cedat iarăşi, la câţiva metri distanţă. Din acest motiv restricţiile de apă au continua până duminică după amiază.

Păşcănenii sunt nemulţumiţi din cauza avariilor din ce în ce mai dese, mai ales în weekend. Unii cred că întreruperile ar fi programate din alte motive. Operatorul ieşean respinge ferm orice fel de acuzaţie. Societatea susţine că intervenţiile nu sunt programate ci sunt necesare atunci când conducta de apă este sparta iar problemele apar din cauza materialelor de proasta calitate folosite la reabilitarea reţelei. Mai mult astfel de interventii au avut loc şi în cursul săptămânii, dar şi în perioada în care serviciile erau la Prest Serv Apa.

Un alt motiv ar fi ca pe reţeaua de apă au fost făcute lucrări de consolidare împotriva inundaţiilor. Investiţia a fost realizată acum câţiva ani de zile de Primăria comunei Stolniceni Prajescu. Sub greutatea betonului folosit ţevile s-au fisurat încă de atunci şi dar au fost reparate. Acum au cedat de tot, explica reprezentantul operatorului ieşean.

Avaria a fost semnalata chiar de primarul comunei, Constantin Hugeanu. El spune că lucrările de consolidare chiar pe conducta de apă au fost făcute cu avizul conducerii Prest Serv Apa Pascani.

Operatorul ieşean spune că în perioada imediat următoare toată reţeaua de alimentare cu apa va fi verificată. Mai mult ea ar urma să fie interconectată cu celelalte reţele de alimentare pentru ca în cazul unei avarii necesarul de apă să fie acoperit din celelalte surse.

Menţionăm că în ultimii ani de zile au avut loc zeci de avarii pe reţeaua de alimentare cu apă a Pascaniului, chiar dacă a fost reabilitată din fonduri şi împrumuturi europene.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow