More

  Weekend fără apă. Explicatile operatorului ieşean: Avaria nu a fost programată ci anunţată de primarul din Stolniceni. Vom verifica investiţia făcută din fonduri europene

  Array

  avaria cozmesti 2
  avarie cozmesti 1
  Păşcănenii au rămas din nou fără apă, în acest weekend. De sâmbătă seara Apa Vital a fost nevoită să închidă robinetele din cauza unei noi avarii la reţeaua de distributie, apărută în zona satului Cozmeşti. Problemele au fost rezolvate până dimineata, după ce muncitorii au lucrat toată noaptea. La scurt timp după reluarea furnizării conducta a cedat iarăşi, la câţiva metri distanţă. Din acest motiv restricţiile de apă au continua până duminică după amiază.

  Păşcănenii sunt nemulţumiţi din cauza avariilor din ce în ce mai dese, mai ales în weekend. Unii cred că întreruperile ar fi programate din alte motive. Operatorul ieşean respinge ferm orice fel de acuzaţie. Societatea susţine că intervenţiile nu sunt programate ci sunt necesare atunci când conducta de apă este sparta iar problemele apar din cauza materialelor de proasta calitate folosite la reabilitarea reţelei. Mai mult astfel de interventii au avut loc şi în cursul săptămânii, dar şi în perioada în care serviciile erau la Prest Serv Apa.

  Un alt motiv ar fi ca pe reţeaua de apă au fost făcute lucrări de consolidare împotriva inundaţiilor. Investiţia a fost realizată acum câţiva ani de zile de Primăria comunei Stolniceni Prajescu. Sub greutatea betonului folosit ţevile s-au fisurat încă de atunci şi dar au fost reparate. Acum au cedat de tot, explica reprezentantul operatorului ieşean.

  Avaria a fost semnalata chiar de primarul comunei, Constantin Hugeanu. El spune că lucrările de consolidare chiar pe conducta de apă au fost făcute cu avizul conducerii Prest Serv Apa Pascani.

  Operatorul ieşean spune că în perioada imediat următoare toată reţeaua de alimentare cu apa va fi verificată. Mai mult ea ar urma să fie interconectată cu celelalte reţele de alimentare pentru ca în cazul unei avarii necesarul de apă să fie acoperit din celelalte surse.

  Menţionăm că în ultimii ani de zile au avut loc zeci de avarii pe reţeaua de alimentare cu apă a Pascaniului, chiar dacă a fost reabilitată din fonduri şi împrumuturi europene.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI