2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Weekend canicular!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,o informare meteorologică de caniculă, valabilă în toată ţară. Aşadar, în zilele de 13, 14 şi 15 iunie (sâmbătă, duminică şi luni) vremea va fi călduroasă, local caniculară la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării.

„Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, se arată într-un comunicat al A.N.M.

Administraţia locală din Paşcani a luat măsurile necesare pentru caniculă. Păşcănenii se pot adăposti în farmacii, supermarketuri sau pieţele agroalimentare unde pot bea un pahar cu apă sau ceai.

Printre sfaturile specialiştilor, cetăţenii trebuie să înceteze orice fel de activitate fizică şi să se odihneasca într-un loc răcoros. Să evite ieşirile în timpul orelor 12.00 – 16.00 şi mai ales să evite expunerea la soare. Nu uitaţi să folosiţi pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise. E important că în deplasări să aveţi la îndemână lichide – apă şi sucuri natural şi să bem chiar până la 4 litri pe zi. Medicii mai spun că trebuie să consumăm alimente cu conţinut redus de grăsimi şi să evitaţi consumul de alcool şi excesul de cafea.

În încăperi trebuie să protejaţi ferestrele cu draperii în zonele expuse soarelui, păstraţi ferestrele închise pe timpul zilei, apelaţi la sisteme de ventilaţie sau aer condiţionat iar duşurile frecvente cu apă la temperatura moderată va ajută să faceţi faţă căldurii.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow