8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Week-end plin la Clubul Copiilor. Vezi despre ce este vorba

Acest week-end se anunță unul foarte interesant. La Clubul Copiilor au loc două evenimente mult așteptate de către elevi și profesori.

Primul dintre ele aduce natura în orașul nostru. Clubul Copiilor Pașcani este una din unitățile de învățământ din țară participante în competiţia de proiecte de service learning „Natura în oraş”. Cele 50 de şcoli din România înscrise  în proiect vor căuta soluţii inovative şi provocatoare prin care locuitorii să fie încurajaţi să redea naturii importanţa cuvenită în viaţa oraşului. Iar, la final, cele mai bune 25 de idei vor fi finanţate de către Lidl România pentru a putea fi puse în practică.

Astfel, în acest week-end, la Clubul Copiilor Pașcani, va avea loc un curs de două zile susţinut de doi traineri ai Fundaţiei Noi Orizonturi pe tematicile Mediu şi Scrierea şi Implementarea Proiectelor de Service – Learning. Participarea la acest curs este destinată exclusiv elevilor înscriși la Clubul Copiilor Pașcani, iar cei interesați trebuie să ia legătura cu profesorii coordonatori de cercuri.

Tot în acest week-end are loc Atelierul de Robotică la Clubul Copiilor Pașcani, la inițiativa Clubului de Ecologie şi Turism Moldavia. În data de 14 octombrie, 20 de elevi ai cercului de Informatica vor învăța de la un specialist cum pot să programeze un robot. Ei vor face cunoștință cu mBot, un robot programabil care le va fi partener în primele proiecte de robotică. Acest model va rămâne la Clubul Copiilor și după cel de-al doilea atelier, din data de 21 octombrie, astfel încât informaticienii își vor putea experimenta orice idee creativă într-un mod practic care va fascina atât viitori inventatori, cât și amatorii dornici să afle mai multe despre lumea construcției și programării de roboți.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI