More

  Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit

  Array

  Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării, informează ANM.

  VINERI

  ÎN ŢARĂ

  Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 20 de grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade, cu cele mai mici valori în nord-vest, nord şi în depresiuni, unde se va forma brumă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua, local, în regiunile nord-vestice, sud-vestice şi numai izolat în rest, iar seara şi noaptea, pe arii extinse în jumătatea de sud-est a ţării. În special în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei se vor acumula cantităţi de apă care local vor depăşi 20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. În zona de munte, temporar, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi izolat este posibil să se formeze polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile sud-estice, unde la rafală se vor depăşi 50…55 km/h.

  LA MUNTE

  Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, în zona Munţilor Apuseni unde, pe arii restrânse va ploua slab, iar la înălţimi mai mari precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Începând de după-amiază, înnorările se vor extinde şi accentua. Cu precădere spre seară şi noaptea, va ploua. Cantităţile de apă vor totaliza şi depăşi 20…25 lmp în Carpaţii Meridionali şi cea mai mare parte a Carpţilor Orientali, unde, la altitudini mai mari de 1500 de metri, vor fi şi ninsori. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului va marca o creştere.

  SÂMBĂTĂ

  ÎN ŢARĂ

  Valorile termice se vor situa sub cele climatologic normale pentru această perioadă şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această dată, în special în regiunile estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de est a ţării şi doar izolat, posibil, în restul teritoriului. La munte, local, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi izolat condiţii de polei. Cu precădere în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în estul şi în sud-estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 9 grade pe litoral. În nordul, în centrul ţării, precum şi în zona deluroasă din restul teritoriului, local, se va produce brumă.

  LA MUNTE

  Valorile termice vor scădea uşor, faţă de cele din intervalul precedent. În prima parte a zilei, vor mai fi înnorări şi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi Munţii Bucegi, unde vântul va mai avea unele intensificări şi doar izolat în restul zonei montane. Noaptea, cerul va deveni variabil.

  Sursa ANM.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI