-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Vremea se schimbă radical. Unde sunt așteptate ploi abundente și cât de frig se face, în ce zone viscolește

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile vor scădea drastic, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor. Pe arii restrânse se va forma polei. La munte, ninsoarea va fi viscolită.

Începând de luni temperaturile vor scădea semnificativ, maximum 10 grade Celsius, marți chiar să nu depășească 5 grade Celsius. Valorile termice vor continua să scadă însă vor rămâne mai calde decât media acestei perioade. Ușor, ușor acestea se vor apropia de media acestei perioade.

Luni, 23 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), deși valorile termice vor fi în scădere în sud și în est, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în nord-vestul și în centrul teritoriului și mai mult noros în rest.

Vor fi precipitații sub formă de ploaie în Banat, predominant sub formă de ploaie, local, în Muntenia și Dobrogea, mixte în Moldova și la munte. Pe arii restrânse se va forma polei. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sudul Banatului, unde se vor depăși 25-35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud, în sud-vest și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în sudul Banatului, dar mai ales în masivele sud-vestice, unde, la altitudini mari, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius, izolat în regiunile sud-estice, și 13 grade Celsius în cele vestice, iar cele minime în general, se vor situa între minus 5 și 4 grade Celsius. Izolat va fi ceață”, anunță ANM.

Continuarea pe Adevarul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow