17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

VREMEA până pe 16 iunie

ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 3 – 16 iunie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA

În prima parte a perioadei de prognoză mediile termice se vor menţine relativ constante, în jurul a 22…23 de grade la valorile maxime diurne şi 12…13 grade la valorile minime nocturne. În a doua săptămână, temperaturile vor creşte uşor, spre medii ale maximelor de 24 de grade şi ale minimelor de aproximativ 14 grade.

Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, vor fi prezente pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în intervalele 5-8 iunie şi din nou pe 11 şi 13 iunie.

Alte articole