More

  VREMEA până în luna octombrie. Cât de cald va fi şi cât va ploua

  Array

  Vreme-calda-toamna_-540x270

  Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii în perioada august-octombrie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.
  Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
  AUGUST
  Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice în vestul, sudul şi sud-estul ţării, iar în centru şi nord vor fi valori termice apropiate de mediile multianuale.
  Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice şi centrale, dar se vor situa sub normă în restul teritoriului.
  SEPTEMBRIE
  Temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice.
  Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor.
  OCTOMBRIE
  Valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi posibile temperaturi peste mediile multianuale.
  Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei.
  Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI