27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Vremea caldă i-a scos pe păşcăneni la grădinărit

gradina-eurogarden

Vremea calda din ultimele zile le-a facut pascanenilor chef de gradinarit. Oamenii s-au echipat cu rabdare si au cautat printre zecile de flori si pomi, de prin piete, dar si de la sera Municipala, de unde mii de puieti de copaci si flori au luat drumul spatiilor verzi din municipiu. Si locuitorii blocurilor din Pascani si-au amenajat gradina de toata frumusetea.

La florile crescute in sera au apelat si pascanenii pentru a infrumuseta spatiul verde din fata blocului, asta numai dupa ce au facut cereri la primarie. De exemplu, la bloc B 2 de pe strada Izvoarelor, familiile Damian si Mormeci au valorificat intr-un mod cat mai estetic suprafata generoasa de langa bloc. Pasiunea pentru gradinarit si dorinta de a avea un colt de natura aproape de locuinta au fost cateva aspecte care i-au stimulat sa-si amenajeze o mini-gradina in ciuda circumstantelor.

Desi amenajarea a inceput in urma cu doi ani, dl Damian declara ca procesul nu este inca incheiat si doreste sa mai planteze flori perene, care necesita ingrijire minima. Intretinerea gradinii consta in mare parte in udare florilor. Pentru aceasta, acorda maxim o ora pe zi, timp pe care il considera mai mult un moment de relaxare si revigorare decat un efort fizic.

Si pe Esplanada din Pascani nu mai putin de 2.400 de fire de tradafiri au fost plantate in ronduri. Asta pentru ca, asa cum a promis, administratia locala, majoritatea florilor vor fi schimbate, dar vor fi plantati si arbusti. Activitatea a inceput de cateva zile. Veste buna este ca in acest an nu s-au cheltuit miliarde de lei de la bugetul local, asa cum s-a intamplat pe timpul fostei administratii, pentru infrumusetarea orasului. Mai exact, rasadurile de flori nu au mai fost cumparate, ci produse in serele din Pascani. Asadar s-au cheltuit doar 80 de milioane de lei, anul trecut, pentru seminte. De asemenea si peste 180.000 de fire de flori anuale vor fi plantate, in urmatoare perioada. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow