13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Vreme de iarnă cu ninsori și viscol în aproape toată țara. Cum va fi vremea de săptămâna viitoare

Ninsorile și viscolul au venit la sfârșitul lunii ianuarie. Cinci județe sunt sub cod portocaliu până mâine dimineață și tot până atunci este valabil și un cod galben care vizează partea de sud-est a țării. În București, ninge de aseară și s-a depus un strat consistent de zăpadă. Meteorologii spun că vremea de iarnă va continua și săptămâna viitoare, chiar dacă ninsorile vor mai slăbi în intensitate în multe părți ale țării.

„Conform atenționărilor care sunt în vigoare, atât codul galben, cât și cel portocaliu, într-adevăr, ninsorile au fost prezente în toată țara, dar mai consistente în județele atenționate – în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, de asemenea, în sud-estul Transilvaniei, dar și în zona Carpaților Orientali și Meridionali au fost și cantități de apă de 25-40 de litri pe metru pătrat. Cele mai mari probleme, deocamdată, au fost înregistrate în județele Buzău și Vrancea pentru că acolo, pe lângă ninsori consistente, au fost și intensificări ale vântului, cu rafele și de peste 60-65 km la oră, ceea ce a condus la fenomenul de viscol și vizibilitate scăzută.

În Dobrogea, de-abia acum încep să se transforme precipitațiile, până acum au fost mai mult ploi, dar de azi și acolo, treptat, vor predomina ninsorile. Codurile galben și portocaliu sunt valabile până mâine dimineață la ora 10, ceea ce înseamnă că și pe parcursul zilei de azi va continua să ningă în această zonă de est și sud-est a României, inclusiv în zona Capitalei și va continua să se depună strat de zăpadă.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow