More

  Vrei să lucrezi în domeniul medical? Se fac înscrieri la școli de profil

  Array

  Vrei să lucrezi în domeniul medical, se fac înscrieri la școli de profil

  Dorința de a lucra în domeniul medical, eventual și în străinătate, determină cât mai multe persoane să se înscrie în număr mare la școlile postliceale. Se pare că aceasta este una dintre soluțiile salvatoare pentru tinerii, care nu au luat bac-ul. Mai mult, după terminarea studiilor, elevii își găsesc mai ușor un loc de muncă, fac practică în spitale, iar costurile sunt mai mici, decât la o facultate, de exemplu.

  La Centrul de Studii din Pașcani din toamnă vor fi 9 (nouă) clase pentru cei care vor să lucreze în domeniul medical. De câteva zile s-a dat startul înscrierilor, iar numărul celor care doresc să urmeze cursurile Postlicealei din Pașcani este din ce în ce mai mare. Astfel a fost modificat și planul de școlarizare, cu câteva clase în plus față de anii trecuți.

  Absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bac, care se înscriu la postliceală beneficiză de reduceri la taxa de școlarizare de 2.100 lei de până la 10 %.

  Numărul din ce în ce mai mare a celor înscriși se datorează și că la finalul celor trei ani de studiu, cursanții pot obține diplomă recunoscută în mai multe țări din Uniunea Europeană.

  Înscrierile la școala postliceală sanitară din Pașcani continuă până spre începutul toamnei. Dosarul candidaților trebuie să conțină o serie de acte. Este vorba despre

  – cerere de înscriere, de la secretariat;

  – certificat de naștere, carte de identitate și, în cazul schimbării numelui, certificat de căsătorie, în copii certificate ”conform cu originalul” de către un membru al comisiei de admitere.

  – diplomă de bacalaureat sau certificat de absolvire a liceului (original/copie legalizată), iar pentru absolvenții promoției 2016 adeverință de absolvire a liceului.

  – foaie matricolă pentru clasele a IX-a – a XII-a/a XIII-a.

  -adeverinţă medicală eliberată de către medicul de familie al candidatului, din care să rezulte că este sănătos clinic și apt pentru calificarea profesională pe care dorește să o dobândească.

  – 4 fotografii tip diploma.

  Menționăm că pentru anul școlar 2016 -20 17 s-au format cinci clase pentru asistent medical generealist și câte două clase pentru specializările asistent medical farmacie și asistent medical de balneo – fiziokinetoterapie și recuperare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI