17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Vrei să înţelegi mersul proceselor în justiţie? Un grup de avocaţi ieşeni a lansat o platformă în acest sens

„Modul de predare în facultăţi este anacronic, iar mulţi profesori nu reuşesc să se adapteze la modalităţile moderne de predare”, spun iniţiatorii, care pun la dispoziţie platforma în special studenţilor la Drept.

Studenţii la Drept, dar şi cetăţenii interesaţi să înţeleagă mersul proceselor în care sunt implicaţi au la îndemână un nou instrument de învăţare. Un grup de avocaţi ieşeni a lansat o platformă web menită să prezinte noţiunile complexe de drept într-o formă accesibilă şi concisă.

Platforma a plecat de la condiţiile pandemiei care au impus trecerea cursurilor în format online, modalitate de lucru cu care nici studenţii la Drept, dar nici profesorii nu erau obişnuiţi. „Suntem patru «apucaţi» care vrem să facem ceva un pic altfel. Modul de predare în facultăţi este anacronic, iar mulţi profesori nu reuşesc să se adapteze la modalităţile moderne de predare. Pe de altă parte, nici studenţii nu mai sunt cei care erau când am terminat noi. Abandonează mult mai uşor, nu mai au disponibilitatea de a citi 10.000 de pagini şi au senzaţia că nu se descurcă atunci când trebuie să recupereze. Noi venim cu un concept accesibil, fără terminologie sofisticată, în care utilizatorul poate întreba orice. Nu înlocuim studiile universitare, dar venim cu o completare pe care feedback-ul primit de la studenţi ne arată că era necesară”, a precizat avocatul Cezar Pintilie, liderul proiectului.

Lasată pe 13 aprilie, platforma www.app.dreptarium.ro cuprinde deocamdată cursuri de Drepturi reale, Drept procesual civil şi Drept penal, acestea urmând să fie completate de avocaţii participanţi la proiect cu câte două cursuri lunar. Lecţiile video incluse până acum vor fi completate cu scheme, schiţe, cursuri în format .pdf, tips&tricks şi alte modalităţi de prezentare a informaţiei juridice. Pe viitor, proiectul se va adresa şi celor interesaţi de meditaţii juridice pentru pregătirea examenelor de admitere la Institutul Naţional de Magistratură, Barou sau a concursurilor pentru grefieri. „În această direcţie, există câteva firme care oferă astfel de meditaţii, dar puţine la nivel naţional şi scumpe. Noi vrem să venim cu ceva mai abordabil”, a precizat Pintilie.

CONNTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...

Orice absolvent de studii superioare ar putea preda la gimnaziu și la liceu

Proiectul Legii învățmântului prevede excepții pentru cadrele didactice. Orice...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow