8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Vrei să fii poliţist? Află cum este această meserie

“Şi tu poţi să devii poliţist!” Este numele celei mai recente campanii lansate de Inspectorat la nivel de ţară, în toate şcolile. Campania are că scop promovarea în rândul elevilor de liceu a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului.

politia la datorie

Oferta educaţională a fost prezentată şi în cadrul manifestărilor “Şcoală altfel – să ştii mai multe să fii mai bun” dar şi atunci când au fost organizate evenimentele de Ziua Poliţiei în centrul oraselor Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău. Cei prezenţi s-au arătat plăcuţi impresionaţi de dotări şi mai ales de ce presupune această meserie.

Elevii ştiu deja în ce constau probele de concurs, ce acte le trebuie pentru dosar, dar mai ales ce oferă Poliţia. Mai multe informatii pe link-urile de mai jos.
http://igpr.ro/Recrutare_personal/poţi_deveni_poliţist.htm
http://www.academiadepolitie.ro/admitere.html

Poliţistul este un funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă şi exercită atribuţiile stabilite pentru Poliţia Română prin lege, că instituţie specializată a statului.Exercitarea profesiei de poliţist implică, prin natură să, îndatoriri şi riscuri deosebite. Profesia de poliţist poate fi exercitată numai de către persoană care a dobândit această calitate, în condiţiile legii. Poliţiştii provin, de regulă, din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow