25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

„Vreau şi eu o şcoală nouă”: 40 de copii învaţă într-o casă socială

Circa 40 de elevi din comuna Lespezi invata intr-o casa sociala din curtea unei biserici de un an de zile. Scoala, in care ar fi trebui sa isi desfasoare cursurile, este in renovare, insa din lipsa de fonduri, lucrarile au fost intrerupte de mai bine de o luna de zile iar sansele de a fi continuate sunt aproape nule.

Din aprilie anul trecut, scoala gimnaziala din Heci a intrat intr-un proces de modernizare in cadrul unui proiect cu finantare europeana in valoare de circa 8 miliarde de lei vechi. Potrivit directorului, Alexandru Hirian, lucrarile ar fi trebuit sa se finalizeze intr-un an, adica pana in aprilie a.c., insa de mai bine de o luna, muncitorii nu si-au mai facut aparitia. Contactat telefonic, directorul firmei de constructii care executa lucrarile, SC Ovimir Botosani, a precizat ca nu a mai primit ultimele transe de bani, motiv pentru care a sistat lucrarile.

Pentru a-si sustine orele de curs, elevii au fost mutati in gradinita si intr-o casa sociala din curtea bisericii Sfantul Dumitru. Desi la varste fragede, 8-9 ani, copii care invata in casa sociala o spun cu voce tara: nu sunt bani pentru o scoala noua. Adrian are 8 ani. A invatat sa tina pixul in mana intr-o sala improvizata: o incapere mare partajata pentru doua clase printr-un paravan de plastic.

Restul claselor de elevii invata in doua schimburi in gradinita. Nici acolo situatia nu este prea roz, deoarece din lipsa de spatiu, cativa copii iau parte la orele de curs pe hol.
In aceste conditii, directorul scolii nu stie cand va reusi sa isi aduca din nou toti elevii sub acoperisul unei noi cladirii, numita scoala si nu gradinita sau casa sociala.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow