20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Vouchere pentru românii vulnerabili

În mijlocul valului urias de scumpiri care a afectat România, coaliția de guvernare a anunțat în cel de-al 12-lea ceas un set de măsuri pentru sprijinirea populației. Vouchere și posibilitatea de a amâna plata ratelor. Acestea sunt principalele înlesniri pe care statul le face românilor loviți de criza economică. Măsurile sunt tardive și insuficiente, susțin însă voci din mediul politic.

Persoanele cu venituri mici urmează să primească vouchere de 50 de euro la fiecare două luni. Banii de la stat au o destinație exclusivă – alimente de bază.

Persoanele care câștigă salariul minim vor primi 200 de lei în plus, după scăderea impozitului. Iar de la 1 iunie salariul minim va fi scutit de taxe. De asemenea, cei care au credite la bănci vor putea cere amânarea ratelor pentru o perioadă de până la 12 luni. Guvernanții au stabilit un nou salariu minim și pentru lucrătorii din agricultură și ce din industria alimentară. 3 mii de lei brut, la fel ca cel al angajaților din construcții. Se dublează și mult controversata normă de hrană a pacienților din spitale care ajunge acum la 22 de lei. Autoritățile estimează că aproximativ 3 milioane pe oameni vor beneficia de această creștere Iar valoarea tichetelor de masă crește de la 20,17 lei la 30 de lei.

Și mediul de afaceri va primi compensații. IMM-urilor vor putea primi până la 400.000 de euro pentru cheltuieli la utilități.
Iar 300 de milioane de lei vor ajunge la firme care activează în transportul rutier de mărfuri sau de persoane, dar și în distribuție pentru decontarea a 50 de bani pe litrul de carburant. Aproximativ 4.000 de companii vor beneficia de acest ajutor.

200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România şi primă de 10% pentru fermieri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow