25.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Votul pentru viceprimar va fi reluat, la Pașcani

Situație surprinzătoare în Primăria Pașcani. Prefectura Iași nu a dat aviz de legalitate pe hotărâre prin care a fost votat noul viceprimar al Municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu. Primăria a fost înștiințată în curusul zilei de astăzi că ar fi necesară reluarea procedurii, de această dată cu respectarea prevederilor legale.

Mai exact, în ședinața de constituire care a vut loc în data de 24 iunie a.c. , după ce consilierii din opoziție au ieșit din sală, s-a organziat un al doilea tur de scrutin pentru votarea viceprimarului. Asta deoarece la primul tur, voturile au fost la egalitate. Nouă „pentru” din partea PSD și nouă „împotrivă” din partea PNL + PMP. În condițiile în care singurul nominalizat, Gabriela Nedelcu, s-a abținut de la vot la cererea Prefecturii Iași, pentru a nu fi în situația de presupusă incompatibilitate.

O dată cu reluarea votului, secretarul Primăriei a constatat că este îndeplinită condiția de cvorum doar cu majoritatea celor prezenți în sală (10 consilieri PSD) nu 2/3 cât a fost necesară la ședința de constituire. Prin urmare Gabriela Nedelcu a fost aleasă doar cu voturile consilierilor PSD (cele mai multe voturi conform articolului 12 din OUG 35 din 30 ianuarie 2002)

În aceste condiții, cel mai probabil la ședința de la sfârșitul acestei luni, votul pentru stabilirea viceprimarului va fi reluat, iar hotărârea aprobată la ședința trecută va fi anulată. De această data Gabriela Nedelcu va participa la vot după ce Guvernul a clarificat presupusa stare de incompatabilitate printr-o recentă ordonață de urgență. Așadar Gabriala Nedelcu va rămâne în funcția de viceprimar pentru că PSD-ul deține majoritatea de voturi, 10, față de opoziție care are doar 9 voturi. Și de această dată votul va fi secret.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow