24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Campanie impotriva votului ilegal, la Pascani

“Votul nu este de vanzare” este mesajul campaniei de responsabilizare initiata de Ministerul Administratiei si Internelor in incercarea de a opri ilegalitatile comise in campania electorala. Pana pe data de 9 decembrie, circa 2.500 de candidati incearca sa castige votul pentru un loc in Parlamentul Romaniei.

Astazi, la ora 10:00, Politia de Proximitate Pascani a derulat campania “Tu decizi! Voteaza legal!” in piata agroalimentara, din zona Vale. Doi agenti de politie au impartit pliante si au lipit afise prin care au informat populatia cu privire la mita electorala.
“ Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator” este mesajul transmis pe pliantele campaniei de catre un articol de lege.
Mai mult, oricine incalca aceasta lege comite o infractiune care se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Campania derulata de Minister se desfasoara la nivel national si va dura pana in pragul alegerilor din data de 9 decembrie 2012.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow