22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Vot forţat de cetăţeni pentru continuarea investiţiilor pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Eugen Stamate

Investiţiile pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Eugen Stamate, continuă. După ce au fost schimbate conductele acum urmează să fie montaţi contorii de branşament pentru apă rece. Operatorul regional a cerut Cobsiliului Local Paşcani aprobarea pentru accesul şi folosirea căminelor de agent termic de pe străzi date spre exploatare regiei locale de termoficare. Proiectul a fost aprobat şi de consilierii din opoziţie, voturi fără de care investiţia ar fi fost blocată. Ei au fost convinşi de câţiva cetăţeni veniţi la şedinţă, locuitori de la blocurile unde se asteapa să fie făcute cât mai repede branşamentele la apă.
Chiar dacă proiectul a fost aprobat în formă iniţială consilierii din opoziţie au propus folosirea unui dublu standard pentru APAVITAL. Ei au spus ca operatorul de apă ar trebui să plătească o redevenţă pentru folosinţa căminelor deşi RAGCL nu achita nici un leu, tot pentru folosinţă.
Măsura nu ar fi în beneficiul păşcănenilor, a spus directorul regiei de termoficare deoarece şi unii dintre ei folosesc acelaşi cămine pentru contorii de apă.
Cererea operatorului judeţean a fost avizata de regia de termoficare. Totuşi directorul de la RAGCL a atras atenţia că în căminele unde căldura a fost oprită există riscul îngheţării conductelor de apă rece.
Menţionăm că liberalii din legislativul păşcănean au refuzat să aprobe de cele mai multe ori proiectele privitoare la activitatea Apavital pe motiv că societatea ar trebui să achite o redevenţă mai mare, subiect aflat în litigiu. De asemenea ei ai militat împotriva operatorului ieşean şi implicit a proiectului de investiţii pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, care urmează să înceapă anul viitor, în valoare de 13 milioane de euro din fonduri europene.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI